Administratorii de imobile se transformă în administratori de condominii

0
1045

Reprezentanții Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad (ULALA) anunță că în urma modificărilor legislative, adnministratorii de imobile devin ad­ministratori de condominii. „Urmare a numeroaselor apeluri telefonice primite la uniunea noastră din partea președinților asociațiilor de proprietari, a administratorilor, precum și a proprietarilor din județul nostru, referitor la statutul și modalitațile de profesare a ocupației de administrator de imobile, suntem în masură să vă informam în legatură cu faptul că, în conformitate cu Avizul nr. 55196/RG/1866/ DPOCMP/2018 «se redenumește ocupația de administrator imobile, cod COR 515303, și noua denumire a ocupației va fi administrator de condominii, cod COR 515303. Ocupația de bază își va păstra poziția în grupa de bază 5153 – administrator clădiri”, susține Dorina Lupșe, președintele ULALA.
În continuare, aceasta a ținut să precizeze că administratorii care deja au promovat examenul și au dobândit atestatul pe perioada nedeterminată, obținând calificarea de administrator de imobile, devin automat administratori de condominii. „Viitorii candidați la profesia de administrator de condominii vor face cursul prevăzut de Legea nr. 196/2018, pentru vechii administratori profesia fiind un drept câștigat, cel puțin pâna la momentul apariției standardului ocupațional aferent ocupației de administrator de condominii, conform adresei 7477A/20.11.2018, primite până la acest moment și în conformitate cu art. 108, din Legea 196/2018”, mai spune Dorina Lupșe.
În încheiere mai trebuie menționat că ULALA va face informări cu privire la perioada și modalitatea organizării cursurilor conform cu competențele aprobate prin modificarea standardului ocupațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.