ADR Vest la moment aniversar: două decenii de activitate și un miliard de euro atras în regiune

0
395

Două decenii de muncă cu fonduri pentru investiții. Atât a împlinit Agenția de Dezvoltare Regională Vest, care a marcat evenimentul la Arad, la Consiliul Județean. La ceas aniversar și de bilanț, ADR Vest a anunțat că, în regiune au fost atrași, pe proiecte diverse proiecte, circa un miliard de euro. „În urmă cu 20 de ani, atunci când am fost chemat să mă alătur proiectului, nu credeam că voi sta 20 de ani la ADR Vest”, a spus Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională.
Astfel, în cadrul conferinței de la sediul CJA, s-au trecut în revistă cele mai importante proiecte derulate până acum cu finanțări facilitate de ADR.
„Pentru județul nostru însemnă proiecte de 150 de millioane de euro scrise în ultimii doi ani și proiecte de 100 de milioane de euro semnate deja în dezvoltarea infrastructurii județului nostru“, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.
Domeniile în care s-au făcut cele mai importante investiții cu banii administrați de ADR Vest au fost dezvoltarea urbană, educația și sănătatea.
ADR a fost constituită la data de 28 octombrie 1998 şi aşa cum îi spune şi numele este adresată întregii zone de vest a ţării, adică judeţelor Arad, Caraş-Severin Hunedoara și Timiş. Activitatea ADR se se reflectă în investițiile derulate și în cifre, în cei un miliard de euro absorbiți de regiune.
Și reprezentanții presei au fost recompensați cu distincții, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la promovarea regiunii. Conferința, desfățurată într-un cadru festiv s-a încheiat cu o ședință foto.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.