Adrian Ţolea: „În lipsa banilor de la Guvern, nu ne rămâne decât să finanţăm din buget lucrările la drumul Arad – Felnac”

0
164

tolea drum

Administraţia judeţeană a primit doar aproape 640.000 de lei pentru drumul Arad – Felnac, deşi s-au cerut câteva milioane Ministerului Dezvoltării.

Adrian Țolea, președinte interimar al Consiliului Județean Arad a semnat joi contractul prin care este alocată de la Guvern, prin Ministerul Dezvoltării Regionale, cei  638.308,10 lei, din totalul de 17.154.620 de lei, pentru lucrările de modernizare a drumului judeţean Arad-Felnac. Vorbim de un procent de doar 3,7% din valoarea lucrării.

DJ 682 Arad-Felnac, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din judeţul Arad, a fost construit în urmă cu aproape 40 de ani,iar starea acestuia este deplorabilă.

„În anul 2015 Guvernul a alocat acestui drum suma de 638.308 de lei, pentru anul 2016 va aloca 300.000 lei, iar pentru anul 2017, suma este de… 0 lei. Mai trebuie spus că valoarea totală a investitţiei este de 17.159.580 lei, iar la un simplu calcul,  dacă în trei ani de zile pentru această lucrare se vor aloca aproximativ 1 milion de lei, în ritmul acesta, ne aşteptăm ca drumul să fie finalizat peste aproximativ … 54 de ani”, a spus Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, s-a declarat în dese rânduri total nemulţumit de modul în care Guvernul PSD a distribuit sumele pentru proiectele incluse în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).

CJ-urile nu mai pot face propuneri

Guvernul a schimbat modul de alocare a banilor chiar luna trecută, în sensul că, repartizarea sumelor se face exclusiv de către Ministerul Dezvoltării. Consiliilor judeţene nu le mai sunt acceptate nici măcar propunerile pentru repartizarea sumelor, decizia fiind astfel supracentralizată la nivelul ministerului.

„Din păcate, nouă nu ne rămâne decât soluţia finanţării din fonduri proprii a acestui drum. Dacă vom aştepta banii pe care Guvernul PSD i-a promis judeţului Arad, pe acest drum vor circula în condiţii bune … nepoţii noştri.  În momentul în care consiliul Judeţean a semnat contractual de modernizare am primit asigurări de la Guvern că vom primi banii în maxim trei ani, atât cât este durata contractului de modernizare. Acum suntem nevoiţi să ne descurcăm pe cont propriu, pentru că noi nu putem să nu ne onorăm promisiunile faţă de cei care tranzitează zilnic acest drum. Datorită faptului că pe acel drum constructorul a lucrat şi doreşte să continue lucrările, iar locuitorii din zonă ne solicită acest lucru, Consiliul Judeţean a alocat până acum, din fonduri proprii, suma de 4.695.691 lei pentru plata lucrărilor realizate, adică de 5 ori mai mult decât a alocat Guvernul Ponta PSD pe 3 ani de zile”, a conchis Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.