Agenţia de şomaj, singura din ţară care s-a extins pe bani europeni

0
164

agentie

Din vară, bursele muncii şi cursurile de formare profesională pentru şomeri ar urma să se ţină într-o clădire nouă, a Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă. După jumătatea acestei luni, agenţia de şomaj îşi va inaugura noul corp de clădire, construit din bani europeni, în cadrul proiectului „Evidenţierea şomajului neînregistrat din judeţul Arad”. AJOFM va fi singura instituţie din ţară care va avea săli de curs, realizate pe un proiect cu finanţare nerambursabilă.
Lângă Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă s-a construit o nouă clădire, pe două nivele, pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi. Clădirea are două săli de curs, destinate fiecare unui număr de 50 de cursanţi, magazii de depozitare, spaţii de serviciu şi grupuri sanitare. Potrivit conducerii AJOFM Arad, lucrările de construcţie a noii clădiri costă în jur de 400.000 de lei. „După jumătatea acestei luni vom recepţiona clădirea, singura din ţţară, realizată din finanţare din Fondul Social European, prin POSDRU. Aşteptăm ca la recepţionare să fie prezenţi reprezentanţi Ministerului Muncii şi ai Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Noua locaţie a burselor din municipiu va fi această clădire, aici urmând să se ţină şi cursurile de formare profesională pentru persoanele şomere“, a susţinut Marinel Henteş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Arad.
Proiectul de evidenţiere a şomajului neînregistrat are un buget generos de circa 17.901.371 de lei, adică aproximativ 4 milioane euro. De menţionat că, pentru acest proiect pilot ce a prins schimbări repetate în structura conducerii agenției de șomaj se fac diverse demersuri de de trei ani de zile. Parteneri ai AJOFM Arad în proiect sunt: AJOFM Timiş, AJOFM Bihor, Consiliul Judeţean Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldiş Arad, Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, IRPET Italia şi o companie care se ocupă de chestionarea şomerilor. Prima etapă a acestui proiect, prin care sunt luaţi în evidenţe şomerii neînregistraţi la AJOFM până acum,se va încheia în luna august, potrivit conducerii AJOFM Arad. Până acum, în cadrul acestuia au fost organite o serie de burse şi au fost chestionaţi sute de arădeni fără serviciu, în vederea înregistrării şi îndrumării pentru ocupare pe piaţa muncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.