Agricultura, o ramură de bază pentru comuna Bocsig

0
187

În urmă cu câteva zile am stat de vorbă cu tânărul om de afaceri arădean Ovidiu Palcu pe care tot timpul l-am văzut muncind. Permanent este presat de timp,  dar îi place munca pe care o are şi o tratează cu respect. Iată ce ne-a spus tânărul om de afaceri despre activităţile sale din firmă.
„Societatea pe care o conduc este activă din anul 2002 iar pe piaţă ca obiect al muncii, ne ocupăm de construcţii civile industriale, infrastructură, construcţii de drumuri şi poduri, poduri naţionale şi judeţene, comunale, forestiere, poduri de beton armat, îmbunătăţiri funciare, regularizări de apă, amenajări de terasamente, diguri, eliminări excesive de apă, amenajări torenţi, diguri, eliminări excesive de umiditate prin canale de colectare şi evacuare şi deszăpeziri în perioada de iarnă. Pe lângă toate acestea, m-am gândit să mă ocup şi de agricultură deoarece îmi place. Înainte de a mă apuca de acest sector, ştiţi şi dumneavoastră că am avut probleme cu curăţarea de mărăciniş a terenurilor agricole în zona Sebiş şi Bocsig.  Spuneau nişte bătrâni că ei nu ştiu să fi fost lucrat vreodată şi că aici au păşunat cândva animale, dar în unele zone nu aveau ce păşuna terenul fiind acoperit, aşa cum de altfel şi dumneavoastră l-aţi văzut la acea dată când l-am lucrat. Şi anul trecut am avut o producţie de porumb record. Am început o ramură nouă de agricul­tură. Am realizat o plantaţie de măr pe dealurile Bocsigului, pomi care au intrat pe rod puşi pe spaliere cu udare prin picurare, unele fructe ajungând trei bucăţi la un kilogram. Sunt şi arbuşti tineri plantaţi, puieţi, i-am adus din străinătate, de aceea toată lumea se miră cât pot fi de mari. Cam atât a fost şi acum mergem înainte. Dar vreau să ştiţi un lucru, trebuie să ai oameni profesionişti, oameni de care eu dispun în acest moment”, povesteşte omul de afaceri Ovidiu Palcu.
Primarul comunei, Ioan Florin Ciul, a ţinut să spună şi el câteva cuvinte despre activitatea lui Ovidiu Palcu şi a fratelui său, Alin. „Eu îi cunosc foarte bine, sunt nişte tineri harnici şi totodată  respectuoşi, amândoi lucrează împreună, vă daţi seama că nouă, la nivel de comună
ne-a asigurat destul de multe locuri de muncă. Dacă am mai avea pe raza comunei încă patru investitori de acest gen nu am mai avea absolut nicio problemă. Ori de câte ori am cerut să fim sprijiniţi,  am fost. Pentru noi este suficient că avem locuri de muncă pentru localnici”, susţine primarul.
Grădina Zoologică
Chiar la Bocsig Alin Palcu are o adevărată grădină zoologică, unde trăiesc tot felul de păsări, pe un heleşteu de apă. „Sunt păsări de toate speciile, iar  zona este foarte frumoasă. Mai sunt câteva heleştee cu peşti de diferite specii, somn, ştiucă şi din categoria crapului. De menţionat că sunt şi exempla­re care depăşesc 30 de kilograme”, a precizat Alin Palcu.
Când  am terminat documen­tarea, am stat de vorbă cu un grup de bocsigani care ne-au spus: „Aceşti doi copii muncesc, nu au timp de distracţie şi sunt foarte buni, au o educaţie bună. Vedeţi şi dumneavoastră dealul din stânga noastră. A fost plin de zbegărai, acum sunt numai culturi. Sincer, nu ştim cine mai făcea ceea ce au făcut aceşti copii, cu siguranţă nimeni”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.