„Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere către oamenii activi”Noul PNL  s-a născut. Deocamdată denumirera nu este oficializată juridic, dar în fapt ea este funcţională. Până atunci însă, noua construcţie politică se va numi Alianța Creștin Liberală, iar sub sigla acesteia, pe data de 5 august va fi desemnat un candidat unic pentru alegerile prezidențiale. Sigur, la nivel central toate sunt bune şi frumoase, însă la nivel local lucrurile se văd, nu de puţine ori, într-o altă notă. De aceea sunt câteva direcţii prioritare de acţiune. Gheorghe Falcă care este membru în conducerea operativă a ACL a declarat: „Sunt bucuros că această construcție a noului partid se realizează în jurul valorilor creștin-democrate și în jurul valorilor liberale, pentru care noi, cei din Arad, am militat încă din 2012. Cercetările arată că 47% din oameni au o aplecare pentru ceea ce înseamnă aceste valori. Creștin-democrația reprezintă o mare aplecare asupra cetățenilor, asupra familiei și, împreună cu liberalismul, va ajuta la existența unui stat activ, suplu, cu costuri mici, eficiență maximă, diminuarea birocrației și investiții puternice pentru a sprijini cetățeanul, familia, comunitatea și națiunea”. În același timp,  Falcă a anunțat că din 6 august, la o zi după desemnarea candidatului alianței pentru alegerile prezidențiale, noua structură va începe strângerea de semnături pentru candidatură. Acesta a mai precizat că va propune deschiderea noului partid către societatea civilă, către oameni noi și către proiecte noi. „Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere, a acestui partid rezultat din unificare, către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi. Sper ca după 6 august să vă prezentăm săptămânal statistici cu intrările în această nouă construcție politică, dar și anumite personalități ce se vor înscrie în această alianță creștin-liberală pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidențiale”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

În final, acesta a precizat că activul organizației pe care o conduce este bucuros de unificarea dreptei. Gheorghe Falcă a amintit și că în 2013, în cadrul dezbaterii dintre acesta și Cătălin Predoiu, a militat pentru unificarea dreptei, țelul său fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a ajunge prezidențiabilul partidului. „În PDL Arad, în urma întâlnirilor politice atât cu Biroul Permanent, cât și cu administrația partidului, activul a fost bucuros de realizarea unificării dreptei. Reamintesc că, în 2013, în dezbaterea dintre mine și domnul Predoiu, eu am militat pentru unificarea dreptei, țelul meu în acea dezbatere fiind de a convinge activul PDL de necesitatea unificării și nu de a fi candidatul PDL”, a încheiat Gheorghe Falcă. Reamintim că primarul Aradului a mai iniţiat o apropiere de societatea civilă şi la ultimele alegeri locale, când a promovat în CLM trei candidaţi care nu erau înregimentaţi politic.

  • Abel spune:

    Hahah! Cica `nu erau inregimentati politic`. Sigur, erau doar angajati ai parlamentarilor PDL si abonati ai fondurilor publice deturnate de primarul PDL, Gheorghe Falca. Deci, ne-inregimentati, hahaha.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției