Ambasadorul Israelului în România a vizitat oraşul Chişineu-Criş

0
384
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

În cursul zilei de ieri, înce­pând cu ora 9,30, Excelenţa sa dl. Dan Ben-Eliezer – ambasa­dorul Israelului în România – a fost oaspetele oraşului Chişi­neu-Criş. Domnul Gheorghe  Burdan, primarul oraşului Chişi­neu-Criş, l-a întâmpinat pe înaltul oaspete în faţa Primăriei, avându-i alături pe câţiva oficiali, dar şi două tinere îmbrăcate în frumoasele costume populare chişeuane, care au oferit buchete de flori soţiei ambasadorului statului Israel şi ce­lorlalte doamne şi domnişoare care au compus delegaţia Excelenţei sale. „Ne mândrim cu faptul că suntem cel mai dinamic şi mai bine dezvoltat oraş din partea de Vest a României, dispunând de peste 5.000 de locuri de muncă la o populaţie de 10.000 de locuitori” – şi-a început domnul primar Gheor­ghe Burdan alocuţiunea de întâmpinare a Excelenţei Sale dl. Dan Ben-Eliezer în Sala Festivă a Primăriei. Arătând că oraşul de pe malurile Crişului Alb dispune de două licee, care pre­gătesc viitoarea forţă de muncă locală şi se bucură de 11 investiţii străine, care îmbogăţesc bugetul local cu peste 60 de mi­liarde lei vechi în fiecare an, ca alocaţie din impozitul pe salarii, primarul Gheorghe Burdan a ţinut să precizeze că este preocupat de atragerea unor investitori care să pună în valoare potenţialul de apă termală din subsolul oraşului Chişineu-Criş şi să dezvolte aqua-parcuri pe măsura celor din oraşele învecinate din Ungaria. În alocuţiunea de răspuns, Excelenţa Sa dl. Dan Ben-Eliezer – care vorbeşte admirabil şi limba română – a menţionat că se bucură nespus de mult de faptul că este oas­petele domului primar Gheorghe Burdan. „De asemenea – a continuat înaltul oaspete – sunt mandatat să vă transmit şi felicitările preşedintelui Universităţii de Vest „Vasile Gol­diş”, domnul profesor universitar doctor Aurel Ardelean, care m-a onorat în cursul zilei de ieri prin conferirea înaltului titlu de Doctor Honoris Causa al distinsei Universităţi „Vasile Goldiş” din Arad. Sunt impresionat de potenţialul economic al oraşului Chişineu-Criş şi abia aştept să vizitez câteva dintre obiectivele industriale de aici, astfel încât să putem stabili pe vii­tor şi eventuale colaborări cu firme israeliene.” În finalul întâlnirii din Sala Festivă, domnul primar Gheorghe Burdan i-a oferit Excelenţei sale o Monografie a oraşului Chişineu-Criş, iar distinsei sale soţii o faţă de masă manufacturată cu motive florale şi geometrice specifice zonei. Excelenţa Sa i-a oferit domnului primar Gheorghe Burdan o istorie a statului Israel şi două cărţi despre Ţara Sfântă.
Vizita la Maschio Gaspardo Chişineu-Criş
În continuarea vizitei private pe care a desfăşurat-o în oraşul Chişineu-Criş, Excelenţa Sa dl. Dan Ben-Eliezer a fost condus de către domnul primar Gheorghe Burdan la Maschio Gaspardo, perla industrială a oraşu­lui de pe Crişul Alb şi, totodată, cea mai mare investiţie de profil din această parte a continentului nostru. Pentru informarea cititorilor noştri, menţionăm faptul că, în cei 50 de ani de existenţă, grupul de firme reunite sub titulatura de „Maschio Gaspardo” au atins o dezvoltare fără precedent: 16 fabrici de producţie, în Italia, România, India şi China, 13 filiale comerciale, 30 de game de produse, 100 de ţări în care se exportă produsele şi peste 2.000 de angajaţi. Doar în anul 2014, Maschio Gaspardo a produs 60.000 de maşini şi utilaje agricole. După vizitarea impresionantelor hale industriale în care se produc maşinile şi utilajele agricole care poartă marca „Maschio Gaspardo”, Excelenţa Sa – împreună cu ceilalţi membri ai delegaţiei – au fost conduşi în sala de conferinţe a firmei, unde le-a fost prezentate câteva date statistice despre evoluţia Maschio Gaspardo România. Apoi, pe ecranul televizorului din sala de conferinţe a apărut, on line, însuşi Mirco Maschio – aflat la firma-mamă din Italia – care i-a salutat pe distinşii săi invitaţi, respectiv pe Excelenţa Sa dl. Dan Ben-Eliezer şi pe dl. primar Gheorghe Burdan. După ce a prezentat câteva date sintetice despre dezvoltarea actuală a firmei, dar şi despre actuala extindere a fabricii din Chişineu-Criş, dl. Mirco Maschio a ţinut să evidenţieze colaborarea excelentă pe care o are cu domnul primar Gheorghe Burdan şi care a făcut ca grupul Maschio Gaspardo să deschidă acest mare obectiv industrial tocmai la Chişineu-Criş. În replică, domnul Gheorghe Burdan i-a mulţumit pentru frumoasele aprecieri, precizând că „noi suntem un oraş mic, dar cu suflet mare”. De asemenea, Excelenţa Sa s-a arătat deosebit de interesat de posibilitatea unor colaborări între firme din Israel şi grupul Maschio Gaspardo, precizând că este prieten cu ambasadorul Italiei în România, care i-a povestit deja despre această puternică inves­tiţie italiană de la Chişineu-Criş. Ultima parte a video-conferinţei cu dl. Mirco Maschio s-a desfăşurat într-o limbă română vorbită fără cusur, atât de către distinsul investitor italian, cât şi de către Excelenţa sa dl. Dan Ben-Eliezer.
„Farmacia” de la Gualapack Group Chişineu-Criş
Pentru cine n-a văzut cum arată o firmă industrială mai curată decât o farmacie, îl invităm să viziteze „GualapackGroup” din Parcul Industrial Nădab. Încă de la intrare, am fost conduşi într-o sală specială de garderobă, unde am fost „îmbrăcaţi” cu ciorapi de pâslă, cu halate şi cu bonete pe cap, după care am trecut printr-un filtru pentru decontaminarea mâinilor. Apoi, am vizitat fabrica nădăbană în care se produc fel de fel de cutii pentru sucuri, produse sanitare sau cosmetice, toate realizate într-un mediu absolut filtrat şi care nu are nici o legătură cu microbii de-afară. Excelenţa Sa a fost cât se poate de impresionat de firma „GualapackGroup” din Nădab, care produce mărfuri destinate aproape în exclusivitate exportului şi, fireşte, susţine câteva sute de locuri de muncă pentru cetăţenii din oraşul Chişineu-Criş şi „satul” Nădab. Am pus între ghilimele noţiune de „sat”, deoarece Nădabul din zilele noastre nu mai este nici pe departe localitatea rurală de-acum patruzeci de ani. Parcul Industrial de aici a impus Nădabul pe harta industrială a lumii, iar printre „săteni” circulă vorba că nu­mai cine nu vrea nu-şi găseşte de lucru la numeroasele firme din zonă. După vizita la firma „GualapackGroup”, domnul primar Gheorghe Burdan l-a condus pe Excelenţa Sa dl. Dan Ben-Eliezer la Chişineu-Criş, unde a oferit un dineu în cinstea distinşilor invitaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.