Amenzi usturătoare pentru mai mulți agenți economici din Arad

0
232

Cei care nu au avut toate actele puse la punct au reușit în zilele ce au trecut să se aleagă cu amenzi usturătoare. Pe lângă acestea, unora dintre ei le-a fost întreruptă activitatea până în momentul în care își vor face rost de actele necesare pentru o bună funcționare.

Așadar, data de 27 august 2019 a fost una nefastă pentru trei dintre agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Arad. Din nefericirea pentru aceștia, ei au fost ținta autorităților și în urma verificărilor întreprinse de polițiștii locali cu atribuții de control comercial la sediile acestora, au fost aplicate sancțiuni contravenționale. Acestea s-au ridicat la valoarea de 13.500 de lei, iar activitatea uneia dintre unitățile ce desfășoară activități de alimentație publică a fost oprită temporar.

Controalele au început în urma unei sesizări de la care, polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 2 de Poliție Micălaca au ajuns să-l sancționeze contravențional pe proprietarul unei cafenele din zona 300 cu 2.500 de lei. Acesta s-a ales cu amendă pentru că nu deținea autorizație de orar și este totodată obligat de oamenii legii să intre în legalitate în cel mai scurt timp cu putință, înainte ca aceștia să revină și să-l sancționeze și mai tare.

În aceeași zi, în zona centrală a municipiului, în urma controalelor întreprinse de polițiștii locali în colaborare cu Poliția Municipiului Arad la un salon de întreținere corporală și la o unitate de alimentație publică au fost aplicate sancțiuni contravenționale de 5.000, respectiv 6.000 de lei.

Prima sancțiune care i-a revenit unității de alimentație a fost primită pentru nerespectarea prevederilor privind aprobarea Regulamentului de desfăşurare a activităţilor comerciale și privind comercializarea produselor si serviciilor de piata.

În cazul unității de alimentație publică, pe lângă amenda în cuantum de 6.000 de lei, oamenii legii au dispus afișarea orarului de funcționare, precum și măsura complementară de suspendare a activității, până la data autorizării, în condițiile legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.