faur bun La Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti a fost înregistrat, pe data de 28 ianuarie 2014, un nou dosar, de data aceasta în materie civilă, pe numele faimosului hacker, arădeanul Victor Faur, care trebuie să se înfăţişeze, peste mai puţin de o săptămână, la primul termen.

Dosarul 5875/301/2014 are menţionat, la secţiunea „Obiect”, încuviinţare a executării silite, proaspătului eliberat din arestul unei închisori din Slovenia cerându-i-se cam ceea ce i s-a mai cerut şi în acţiunea civilă a procesului penal: 250.000 de euro.

Cei care au cerut acest lucru nu sunt nimeni alţii decât „creditorii” National Agency Space and Aeronautics (NASA), US Department of Energy şi US Naval Observatory, adică instituţii ale Statelor Unite ale Americii ale căror site-uri au fost violate de către Victor Faur.

„Noi nu am primit niciun act oficial, nicio citaţie de la Judecătorie sau de la oricare Instanţă de judecată prin care să fim anunţaţi că pe data de 7 februarie trebuie să fim la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Oricum, prea multe nu se pot întâmpla, cu atât mai mult cu cât fiul meu nu deţine nicio proprietate care poate să fie executată silit”, ne declară dr. Mircea Faur.

În toamna anului trecut, în momentul în care Victor Faur era anchetat în stare de libertate, Departamentul de Justiţie al SUA a mai cerut, în Instanţă, o sumă asemănătoarea cu cea prezentă, însă, atunci, magistraţii au considerat, încă din primul termen, că cererea americanilor este neîntemeiată.

Reamintim că, în 2005, NASA a sesizat FBI despre faptul că tânărul român a spart codurile de securitate ale acesteia şi a pătruns în serverele cu date confidenţiale.

Potrivit acuzării, „în perioada noiembrie 2005 – septembrie 2006, Victor Faur a accesat fără drept sistemele informatice aparţinând NASA, US Navy şi US Department of Energy, utilizând numele şi parolele aparţinând utilizatorilor autorizaţi. Potrivit procurorilor, Faur a instalat în sistem aplicaţii software pentru crearea unor canale de comunicare tip IRC şi pentru obţinerea drepturilor de acces în alte sisteme informatice din reţea.

Recomandările redacției