„Amintiri din miez de vară”, expoziție foto a tinerilor arădeni

0
297

Fotografia reprezintă o activitate care îi preocupă pe mulți oameni în zilele acestea, mai ales cu expansiunea internetului unde mulți își postează lucrările pentru a putea fi admirate sau chiar cumpărate. Pe o scară mult mai mică, și mai curată aș putea adăuga, școlarii arădeni participă de câțiva ani buni la o expoziție de fotografie, care întrunește exponante ale unor elevi și studenți din Arad.
Expoziţia de arte vizuale, ediţia a XIX-a, care are loc la Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, poartă tilul de „Amintiri din miez de vară”, şi se poate vizita pâna sfârșitul anului. Sunt invitaţi pentru vizionare toţi iubitorii de artă fotografică, dar şi părinţii, bunicii, das­călii, prietenii sau alte rude ai participanţilor.
Trei categorii la două secțiuni
În cadrul secțiunii de fotografie, au participat numeroși elevi de gimnaziu, de liceu dar și studenți. Tot aceste trei categorii se regă­sesc și pe partea de grafică PC, urmând ca în săptămânile următoare să se acorde premii pentru fiecare categorie în parte.
Ca invitat, are lucrări expuse în expoziţie Ieromonah Pantelimon Şuşnea de la Mănăstirea Oașa, din județul Alba. Părintele, absolvent de Arte Frumoase din Timişoara, este pictor iconar al mănăstirii, dar şi artist fotograf, şi are până în prezent numeroase participări la expoziţii importante de gen (iconografie şi fotografie), atât în ţară, cât și în străinătate.
Tipurile de fotografii din ediţia curentă sunt diverse: de la peisaj, macro, portret, conceptuale, macro, fie color, fie alb-negru, imagini care au surprins momente inedite din perioada vacanţei de vară, ale participanţilor.
Impresii ale tinerilor
„Ce îmi place cel mai mult la această expoziţie este diversitatea. Sunt prezentate toate tipurile de fotografie: de la peisaje naturale la urbane, fotografii de la festivaluri, fotografii realizate atât în România cât şi în toate colţurile lumii. De asemenea, apreciez şi lucrările de grafică PC expuse”, ne-a spus Christina Bledea, din clasa 9C.
„Fiecare fotografie exprimă o trăire intensă şi emoţii. Deasemenea, lucrările grafice sunt foarte frumoase şi expresive. Îmi place foarte mult acest proiect, şi sper ca pe viitor să fiei chiar mai mulţi participanţi”, a adăugat Laurenţiu Bandits, din clasa 9C.
Cerc de fotografie
Această expoziție vine ca un fruct al cercului de fotografie care este organizat de către Colegiul Național „Moise Nicoară” Arad, unde se pot înscrie tot cei pasionați de această artă sau cei care vor să învețe cum să folosească un aparat foto.
„În școala noastră, cercul de fotografie, pentru elevi de gimnaziu/liceu, se desfășoară, în general, joia, de la orele 15.00. La acest cerc pot participa elevi din școala noastră sau de la alte școli din oraşul nostru sau din alte oraşe. Ca traineri au fost şi sunt invitaţi artişti fotografi din oraşul nostru sau din ţară, în special Mircea Boran de la FotoClub Arad, care stă la dispoziţia tinerilor care vor sa înveţe fotografie”, a menționat coordonatoarea proiectului, Diana-Elena Neamțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.