Ana Birchall: Traian Basescu da dovada de lipsa de inteligenta diplomatica

0
178

Secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor, Ana Birchall, a condamnat luni atat declaratiile extremiste ale liderului grupului parlamentar Jobbik, din Ungaria, Vona Gabor, cat si pe cele ale presedintelui Traian Basescu, referitoare la nivelul de democratie din Serbia si Ucraina.

Referindu-se la declaratiile lui Traian Basescu, deputatul social-democrat a afirmat, potrivit unei postari pe blogul sau, ca acestea nu fac decat rau Romaniei. In plus, seful statului nu face, in opinia sa, decat sa dea dovada de lipsa de inteligenta diplomatica:

„Presedintele Traian Basescu, aflat la sfarsitul celui de-al doilea mandat, continua sa dea dovada de lipsa de inteligenta diplomatica prin declaratiile negative la adresa democratiei altor state europene.

Presedintele nu face altceva decat sa antagonizeze state vecine, precum Serbia, cu care noi am avut intotdeauna o relatie buna scazand rapid sansele ca Romania sa devina un actor important la nivel regional”, a declarat Ana Birchall.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Serbia si Ucraina „mai au pasi multi de facut pentru a ajunge la a fi definite ca state democratice”.

„E obligatorie o pozitie oficiala exprimata de catre intregul legislativ maghiar”

In ceea ce priveste declaratiile extremiste ale liderului Jobbik, Vona Gabor, Ana Birchall e de parere ca e obligatorie o pozitie oficiala exprimata de catre intregul legislativ maghiar pe aceasta problema, discursul liderului partidului maghiar Jobbik fiind unul impotriva valorilor UE:

„Liderul partidului maghiar Jobbik, prezent sambata in Harghita, abordeaza un discurs care apartine trecutului si care se plaseaza impotriva valorilor pe care Uniunea Europeana s-a construit.

Toleranta, incluziunea sociala si unitatea in diversitate reprezinta piloni puternici pe baza carora intreaga comunitate europeana trebuie sa se dezvolte. Resping cu fermitate declaratiile liderului partidului nationalist Jobbik, precum si oricare alte manifestari extremiste care au loc in Europa de astazi”, a declarat Ana Birchall, secretarul Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputatilor.

„Este ingrijorator faptul ca un lider al unui partid, membru al Parlamentului maghiar, are astfel de abordari extremiste care contravin total valorilor UE. Cred ca este obligatorie o pozitie oficiala exprimata de catre intregul legislativ maghiar pe aceasta problema.

Ii solicit respectuos presedintelui Parlamentului de la Budapesta sa delimiteze institutia pe care o reprezinta fata de declaratiile colegului sau, domnul Gabor Vona” a continuat Ana Birchall.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.