ancheta

Percheziţiile de la Ocolul Silvic Forestier Nadăş, de la locuinţele familiei Colţeu şi de la două birouri notariale din Arad au deja prime urmări. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Timişoara i-au pus sub acuzare pe notarul public A.V, precum şi pe judecător al Judecătoriei Ineu, Ş.A.T, în dosarul retrocedării Nadăşului, pentru săvârşirea de infracţiuni de abuz în serviciu. Tot astăzi însă, judecarea cererii de revizuire în cazul Nadăş a fost din nou amânată de magistraţii braşoveni.

Zilele de foc în cazul istoric al retrocedării de la Nadăş continuă. După descinderile coordonate sub comanda procurorului DNA, Lucian Dolcu, astăzi a început urmărirea penală a notarului A.V din Arad, cel care a eliberat certificatul de moştenitor în baza căruia familia Colțeu a revendicat miile de hectare de pământ, dar şi a unor imobile. Notarul este suspect de săvârşirea de infracțiuni de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. În numele vehiculate în dosarul de retrocedare,  mai precis ale unor rude ale Helenei Grosz, nu reprezintă aceeaşi persoană, cum ar fi stabilit notarul. Astfel, dacă suspiciunile anchetatorilor se confirmă, documentele testamentare întocmite de notar vor fi anulate, iar acesta va fi tras la răspundere. De asemenea, suspectat pentru abuz în serviciu, judecătorul Ş.A.T va fi audiat de procurării DNA, vizavi de întabularea cu titlu gratuit a întregii supraţeţe de teren, retrocedată familiei Colţeu, printr-o sentinţă emisă în 2009.

Pentru locuitorii Nadăşului, ziua înfăţişării pentru revizuirea cererii de revizuire a sentinţei din 2006, prin care familia Colţeu a devenit proprietara terenurilor nu a adus decât o amânare. Magistraţii Judecătoriei Făgăraş au luat hotărârea de amânare a cauzei pentru data de 26 martie a anului. Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, amânarea a fost motivată prin faptul că: „nu a ajuns de la Tribunalul Arad dosarul cu recursul în cazul primei cereri de revizuire, care a fost respinsa anul trecut de instanta din Arad”.

Aceasta este a doua cerere de revizuire a sentintei si a fost formulată la finele anului trecut de Prefectura Arad, întrucât în caz au apărut noi documente importante. Magistraţii braşoveni judecă această cauză după ce, Prefectura Arad a solicitat strămutarea procesului de la Judecătoria Ineu. Locuitorii din Nadăş au arătat de foarte multe ori cu degetul spre magistraţii arădeni.

În condiţiile în care, în proces au fost luate decizii contradictorii în instanţele arădene, cazul a ajuns în atenţia Judecătoriei Făgăraş. Procurorii DNA analizează documentele confiscate de la notariate şi au pus sechestru pe terenurile şi conturile familiei moştenitoare.

Citeşte şi DNA face percheziţii în cazul Nadăş: anchetatorii vorbesc despre un prejudiciu de aproape 21 de milioane de euro

 

Recomandările redacției