APIA vizează carnetele de rentier agricol până la finele acestei luni

0
197

cereri apiaDoar până la 31 august pot intra agricultorii arădeni în posesia rentei viagere cuve­nite pentru anul trecut. Aceştia sunt aşteptaţi încă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.
Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate pre­zenta personal sau prin mandatar, curator, tutore, în baza unei procuri autentice, curatelă, hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
De asemenea, rentierul agricol, mandatarul, curatorul sau tutorele trebuie să pre­zinte cu: carnetul de rentier agricol; contractul de arendare; actul de identitate în original al rentierului agricol; document coordonate bancare; decizia de la comisia de expertiză me­dicală actualizată – acolo unde este cazul, pentru gradele de invaliditate I şi II – dacă decizia nu prevede că dosarul este nerevizuibil, în original şi în copie.
Renta viageră agricolă încetează la data decesului rentierului. În cazul decesului rentierului, renta datorată acestuia în anul 2014 poate fi încasată de moştenitorii săi, doar dacă, până la 31 august 2015, moş­tenitorii vor depune la oricare centru judeţean al APIA, actul de succesiune, actul de identitate al moştenitorului, împuternicire/declaraţie notarială din care să reiasă acordul celorlalţi moştenitori privind solici­tarea şi încasarea rentei viagere agricole datorată rentierului, precum şi un extras de cont pe numele solicitantului.
„Prezenţa anuală a rentierilor la sediul centrelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură pentru vizarea carnetelor de rentier agricol este o condiţie esenţială pentru a beneficia de renta cuvenită aferentă anului 2014“, subliniază Alexandru Borcea, consilier superior al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.