Coșmarul alb continuă în județul nostru, unde peste 7.000 de oamenii au încă probleme cu întreruperile de curent electric. Astfel, situația rețelelor de energie electrică în județul Arad, de luni, ora 12.00, este următoarea: s-au înregistrat 10.802 arădeni care nu au avut curent în 28 de localități parțial sau total nealimentate, în vreme ce liniile aeriene de medie tensiune afectate erau 17. Localitățile în care erau încă locuințe nealimentate cu energie electrică sunt următoarele: Bata, Birchiș, Să­vârșin, Vărădia de Mureș, Bârzava, Conop, Ususău, Archiș, Tauț, Târnova, Șilindia, Șiștarovăț, Vârfurile, Brazii, Dieci, Gurahonț, Hălmăgel, Hălmagiu, Beliu, Cermei, Craiva, Lipova, Pecica, Șicula, Zăbrani și Sintea Mare. Potrivit Enel, localitatea Cil fiind afectată complet de avaria la liniile electrice. Ulterior, potrivit unei informări Enel, la ora 16.00, situația se prezintă astfel: sunt 7.721 de oameni care nu au energie electrică în locuințe, în nu mai puțin de 15 localități nealimentate parțial sau total, în timp ce liniile aeriene de medie tensiune afectate sunt 16.
Cabluri rupte în centrul municipiului
În urma unei sesizări transmise de un cetățean, un echipaj al Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și Parcări 3 s-a deplasat la intersecția străzii Octavian Goga cu strada Horia pentru a verifica situația sesizată. La fața locului, polițiștii locali cu atribuții privind circulația rutieră au constatat că, mai multe cabluri de telecomunicații și energie electrică erau rupte, existând riscul producerii unor evenimente periculoase. Aceștia au solicitat intervenția unor echipaje ale operatorilor de servicii – telecomunicații și energie electrică – în vederea remedierii situației. În acest context, polițiștii locali recomandă participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor locali care fluidizează traficul.
„Conduceți prudent, în condiții de iarnă”
Totodată, polițiștii IPJ Arad recomandă tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere și să conducă preventiv: „circulați cu atenție sporită și adaptați permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, atunci când sunteți în zone afectate de condițiile meteo; utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri; păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă şi evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare ale autovehiculului; sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare; totodată, evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor; în cazul rămânerii în pană, poziționați triunghiurile de presemnalizare la o distanţă mai mare de autovehicul decât în condiţii normale; asigurați-vă că aveți o cantitate de combustibil mai mare decât cea necesară ajungerii la destinație; respectați indicațiile polițiștilor aflați în trafic cu privire la evitarea anumitor porțiuni de drum; înainte de a porni la drum, interesaţi-vă cu privire la condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul pe care urmează să îl parcurgeţi”.

Recomandările redacției