APIA a dat start campaniei cererilor de subvenţii pentru animale

apiaCrescătorii de animale pot depune cereri de subvenţii la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Arad, începând de săptămâna aceasta.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) informează că, în perioada 20 mai  – 30 iunie 2014 inclusiv  se pot depune cereri de ajutor pentru Măsura 215 – plăţi privind bunăstarea animalelor – porcine și pachetul b – plăţi în favoarea bunăstării păsărilor. Aceste subvenţii se acordă fermierilor care îşi vor asuma, în mod voluntar, angajamente privind bunăstarea animalelor pentru o perioadă de minim cinci ani începând cu data de 1 iulie 2014.

Crescătorii de animale interesaţi pot depune o singură cerere de ajutor pentru toate exploataţiile cu cod ANSVSA deţinute, la centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură sau pe raza teritorială unde are capacitatea de producţie cea mai mare.

Pentru sesiunea de depunere a cererilor de ajutor organizată în perioada 20 mai  – 30 iunie 2014 sunt eligibile exploataţiile noi care nu au avut încheiate angajamente până la data de 15 februarie 2013 pentru porcine şi respectiv până la data de 18 ianuarie 2013 pentru păsări. Mai multe detalii privind condiţiile de obţinere a subvenţiilor sunt disponibile în documentul ataşat.