Arhiepiscopia Aradului a organizat o tabără social-educativă pentru liceeni, la Căsoaia

tabara 1Aproximativ două sute de tineri din judeţele Arad, Timiş, Bihor, Hunedoara şi Cluj au participat la o tabără social-educativă la Căsoaia, județul Arad, în cadrul proiectului „Hristos în mijlocul nostru”, derulat de Arhiepiscopia Aradului şi Centrul Cultural Judeţean Arad.

Programele și activitățile propuse de organizatori au avut ca scop promovarea valorilor socio-moral-creștine în rândul tinerilor proveniți, în special, din licee din cele cinci judeţe

Astfel, elevii au participat la activități care au avut ca scop formarea caracterului socio-moral al tinerilor, construirea încrederii în sine, în semeni și în Dumnezeu, stimularea creativității și depășirea unor probleme de relaționare cu care se confruntă tinerii, în special cei proveniți din medii defavorizate.

Activitățile principale au constat în discuții și comentarii asupra unor teme contemporane, în organizarea de lecţii de religie, vizite la obiectivele religioase și culturale din zona Căsoaia.

Totodată, elevii au participat la un concurs de interpretare muzicală, intitulat “Vocea Căsoaiei”, unde s-au întrecut patru interpreți și patru formații, dintre tinerii talentați ai taberei.

Tabăra a mai cuprins workshop-uri de cunoaștere și autocunoaștere sau cu tematică specifică, jocuri în aer liber și concursuri sportive (fotbal, badminton, atletism).

Toți cei care au câștigat o secțiune a vreunui concurs artistic vor primi o excursie de o zi gratuită la Băile Felix, excursie în care vor vizita și câteva mănăstiri din județul Bihor.

De asemenea, se va acorda și un premiu de excelență, pentru taberele organizate în acest an, care va consta într-un sejur de șase zile în Grecia, pentru o persoană ce reflectă preocupări de cunoaștere a ethosului ortodox.

Pe lângă aceste premii, toți participanții au primit două icoane cu Maica Domnului de la Schitul românesc Podromou (Muntele Athos), una mică și una mare, o minge de volei, o carte, o șapcă și mai multe rechizite școlare și bunuri de uz comun.

Alături de elevi au fost în această tabără pr. Pantelimon (Mănăstirea Oașa), părintele Petru Ursulescu, părintele Ioan Lazăr (Facultatea de Teologie „Ilarion V. Felea”, Arad), Florin Koller (profesor religie), Ana Maria Jitea (Asociaţia Alege Viaţa), Gabriel Iazbinsky (Liceul pedagogic “Dimitrie Ţichindeal” Arad), actrița Georgiana Popan.

Arhimandritul Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului şi coordonatorul proiectului a precizat că prin activitățile care s-au organizat în tabără s-au deschis noi orizonturi pentru o relaționare cât mai sănătoasă între tineri și s-au legat prietenii între participanți.

Arhiepiscopia Aradului organizează în luna iulie tabere social-educative pentru elevi şi studenţi. Următoarea tabără va fi pentru elevii din gimnaziu, sub egida „Biserica este o îmbrățișare”, în stațiunea balneo-climaterică Moneasa (14-21 iulie).