Ştiri pe scurt (04.12.2014)

Cercetaţi pentru infracţiuni rutiere

Doi tineri sunt cercetaţi pe cale penală pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Poliţiştii de la Postul de poliție Cermei au depistat în trafic un tânăr de 17 ani, din Cermei. Acesta conducea un autoturism, prin localitatea Cermei fără a deţine permis de conducere. În localitatea Sânmartin, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 25 ani, din aceeaşi localitate în timp ce conducea autoturism marca Opel Astra având numărul de înmatriculare provizoriu, expirat. În ambele situaţii, pe numele celor doi tineri au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul rutier.

 

Italian înarmat

Un italian care deţinea ilegal la reşedinţa sa din Şeitin, o armă de tir şi 378 alice, a fost depistat de poliţiştii de la Postul de poliție Șeitin. Bărbatul, cetăţean italian cu reşedinţa în localitatea arădeană, deținea fără drept o armă de tir cu aer comprimat marca Hunter, calibru 4,5 mm și 378 alice.  Pe numele acestuia s-a întocmit un dosar de cercetare penală, iar arma și muniția au fost ridicate în vederea cercetărilor.

 

Amenzi de 48.000 lei

Poliţiştii rutieri au efectuat atât  în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 230 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei. Dintre acestea, 180 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 8 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.