Ştiri pe scurt (10.12.2014)

Pakistaneze prinse la frontieră

Două femei de cetăţenie pakistaneză intenţionau să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de permise de şedere germane aparţinând altor persoane. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-au prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din România ca pasagere într-un autoturism înmatriculat în Germania, condus de un cetăţean german, două femei care s-au legitimat cu două permise de şedere eliberate de autorităţile germane. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoanele în cauză nu sunt aceleaşi cu cele din documente, motiv pentru care au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de două femei cu cetăţenie pakistaneză care doreau să ajungă în Germania. Poliţiştii de frontieră s-au sesizat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

 

Furt din locuinţă

Un bărbat bănuit că ar fi sustras bani şi bonuri dintr-o locuinţă a fost depistat de poliţiştii de la Postul de poliție Șepreuș. Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în dimineața  zilei de 08.12.2014, prin escaladarea gardului de la stradă și ulterior folosind chei potrivite, bărbatul în vârstă de 32 ani din Șepreuș ar fi pătruns în locuinţa unei consătence, de unde ar fi sustras suma de 585 lei și 5 bonuri valorice. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Vitezomani amendaţi

Poliţiştii rutieri au efectuat atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 170 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 69.200 de lei.  Dintre acestea, 120 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.