ISU şi E.ON Romania au derulat un program educativ în şcolile din Arad

Program
Elevii au fost încântaţi de desfăşurarea acestui program

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au derulat, în luna decembrie, programul educativ „Lecţii de siguranţă”  în zeci de şcoli din România. Programul urmăreşte să educe copiii cu privire la utilizarea corectă şi în condiţii de siguranţă a surselor de energie, prin intermediul unor lecţii interactive, concepute special pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial.

În judeţul Arad lecţiile s-au desfășurat miercuri, la Şcoala Gimnazială din Zădăreni, Şcoala Gimnazială din Livada și Grădinița cu Program Săptămânal nr.2 din Arad, unde specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad şi voluntarii E.ON au preluat pentru câteva ore rolul de dascăli. Aceştia i-au învăţat pe copii lucruri noi şi utile despre energia electrică şi gazele naturale, cum se produc, ce măsuri trebuie luate şi ce reguli trebuie respectate pentru a le utiliza în siguranţă acasă sau la şcoală. La sfârşitul lecţiilor copiii s-au bucurat de pachetele de dulciuri primite, atmosfera creată fiind una de sărbătoare.

Aceste acţiuni fac parte din campania comună de informare preventivă derulată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România „R.I.S.C. Siguranţa nu e un joc de noroc”, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii. Încheiat în luna septembrie 2012, parteneriatul şi-a propus realizarea şi desfăşurarea unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Radu Tulbure