Concursul pentru postul de manager al Spitalului Judeţean s-a încheiat după prima probă

Mult anunţatul, mult trâmbiţatul şi mult aşteptatul concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă s-a încheiat înainte de vreme, chiar în ziua în care a început, adică ieri: doctoriţa Teodora Olariu, fostă directoare a instituţiei spitaliceşti arădene şi singura candidată înscrisă în concurs, „a picat” la proba scrisă a examenului – testul-grilă, nota obţinută, 4,40, fiind mai mult decât insuficientă pentru promovare. Proba scrisă fiind eliminatorie, cea de-a doua probă, oralul (sau interviul cum i se spune mai nou), nu mai are nici un rost.
Toate încercările noastre de a lua legătura cu doctoriţa Olariu au eşuat, astfel încât nu avem nici o opinie a sa faţă de proba la care „a picat”, şi nici o poziţie a sa legată de o posibilă reînscriere la viitorul concurs care se va organiza (dat fiind că spitalul nu poate fi lăsat în stare de interimat perpetuu).
Urmarea logică a acestei „întâmplări de concurs” este aceea că forul tutelar al spitalului, Consiliul Judeţean, va trebui să organizeze un nou concurs, la care să se înscrie un alt candidat, alţi candidaţi sau, de ce nu, şi dr. Teodora Olariu.
O altă urmare imediată este aceea că provizoratul „la vârf” în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad se prelungeşte.