Victimă a unui sistem bolnav: Alexandra Dalida Gheorghiu a fost diagnosticată cu cancer osos şi are nevoie de ajutor

O fată de 16 ani are mare nevoie de ajutorul semenilor ei. Pe lângă faptul că a fost diagnosticată cu cancer osos, Alexandra Dalida Gheorghiu este şi victima unui sistem medical bolnav, din cauza căruia a fost obligată să aştepte trei luni pentru a face un RMN, având în vedere că familia sa nu îşi permite să plătească costurile unui astfel de examen, iar reprezentanţii unităţilor medicale contactate susţin că nu au fonduri, ceea ce este strigător la cer, pentru că în astfel de cazuri fiecare clipă contează.

fetita bolnava

Alexandra este elevă în clasa a IX-a C la Liceul German. Potrivit celor spuse de mama sa, Ribana Gheorghiu, a fost diagnosticată cu osteom osteoid (cancer osos) la femurul stâng, fiind operată în 2013, când a suferit trei intervenţii chirurgicale. În plus, Alexandra mai suferă şi de „scolioză dextro-convexă în segmentul toracal inferior şi dextro-concavă în cel lombar”, după cum reiese din documentele puse la dispoziţie de mamă. „În urma operaţiilor la care a fost supusă a reieşit că avea o tumoră benignă, însă în urmă cu două luni i s-au descoperit chisturi la ovare. Acum suntem în fază de analize, să vedem dacă sunt doar chisturi sau e vorba de tumori. Din câte mi-au spus medicii, rebuie să i se facă markeri tumorali. Mai trebuie să i se facă un RMN la spate şi la cap pentru a afla cauzele care îi produc stări de leşin. În 26 ianuarie doctorul i-a făcut o trimitere în acest sens, însă nu i s-a putut face o programare decât pentru luna aprilie, când sunt fonduri. Am sunat la mai multe centre medicale, şi mi s-a spus că până în aprilie nu sunt bani, deşi RMN-ul trebuia făcut cât mai repede, atât pe şira spinării, cât şi la craniu”, ne povesteşte cu lacrimi în ochi mama fetei.

Doar tatăl lucrează

Trebuie spus că familia Gheorghiu trece prin momente deosebit de grele din punct de vedere financiar, având în vedere că doar tatăl fetei lucrează, mama fiind operată pe inimă, astfel încât de 11 ani este în pensie de boală. În plus, pe lângă Alexandra, familia mai are un copil în întreţinere, astfel încât nici nu poate fi vorba în momentul de faţă să îşi permită să plătească un RMN, care, făcut la Timişoara, costă 1.380 de lei , pentru că la Arad este mai scump. „În ceea ce priveşte problema pe care o are cu spatele, ar trebui să i se facă o operaţie foarte grea, la Bucureşti, de către domnul doctor Burnei. Acesta ne-a recomandat să o operăm, deşi riscurile sunt mari. Nu avem suport financiar nici pentru analize, astfel încât avem mare nevoie de sprijinul semenilor. În ultimul timp starea fetei s-a agravat, are stări de vomă, leşin, disconfort, ameţeli. Când merge la şcoală, leşină, se simte rău. Din câte ştim, persoanele operate de cancer trebuiau trimise la oncologie, însă Alexandra nu a fost trimisă. Nu poate să meargă la şcoală,  nu poate să stea în picioare. Poartă un corset de susţinere a coloanei. Din fericire o mare parte din costuri cu acest corset sunt suportate de CAS, având în vedere că trebuie să îl schimbăm pe măsură ce fata creşte”, mai spune Ribana Gheorghiu.

Donaţii în lei şi euro

Deşi un arădean cu suflet mare s-a oferit să o ajute pe Alexandra să facă examentul RMN de care are atât de multă nevoie, costurile tratamentului şi a intervenţiilor chirurgicale pe care trebuie să le facă la Bucureşti sunt foarte mari, aşa că fata are mare nevoie de ajutorul arădenilor.  Persoanele care pot să o ajute pe Alexandra să învingă boala sunt rugate să facă donaţii în conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Gheorghiu Ribana Gabriela: EUR CONTURI CURENTE – PERS FIZICE  RO91BTRL00204201560087XX şi RON CONTURI CURENTE – PERS FIZICE RO45BTRL00201201560087XX.