Vremea ține cu zona Aradului în această primăvară

Odată cu venirea primăverii și a vremii bune, în agricultură nu mai e timp de stat. În toate domeniile munca e în toi, iar agricultorii arădeni se străduie să fie mereu în frunte, după cum se știe.
Din datele centralizate în cadrul Direcției pentru Agricultură a Județului Arad situația lucrărilor agricole de primăvară este deocamdată bună, înregistrându-se și un ritm bun de lucru. Dacă despre însămânțări se știe că se fac în ritm alert, directorul Ioan Martin a făcut unele aprecieri și despre alte lucrări ce se fac tot acum.
„Cât privește stadiul altor lucrări, sunt în plin proces de ierbicidare culturile păioase semă­nate în toamna trecută care acum au o stare vegetativă și au un aspect bun chiar la o verificare simplă.
Deocamdată, vremea începe să țină cu arădenii, deoarece la nivelul județului Arad avem apă suficientă pentru necesarul plantelor, al culturilor.
Ne bucurăm să subliniem că și culturile furajere (lucerniere) arată bine, ba chiar sperăm ca după data de 20-25 aprilie ele să intre la recoltare.
În bune condiții s-au finalizat și tăierile în pomicultură precum și în viticultură; mai sunt unele excepții influențate de zona de relief. Acum se continuă și aici cu lucrări specifice pentru aceste culturi“.
(F.B.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni