Nyiregyhaza vrea să atragă turişti din judeţele Timiş şi Arad

Oraşul maghiar Nyiregyhaza a pornit, recent, o adevărată ofensivă pentru a cuceri piaţa de turism din partea de vest a României. Situat în nord-estul Ungariei, oraşul are o staţiune cochetă, ideală pentru familiile cu copii. Grădina Zoologică Sosto, declarată, nu cu mult timp în urmă, cea mai frumoasă din Europa, băile termale, parcul de aventuri, Muzeul Satului, crescătoria de cai Timpex, din Ujmamor, bucătăria tradiţională maghiară şi nu în ultimul rând spaţiile de cazare generoase, puse la dispoziţia publicului de hotelurile Furdohaz, Aventinus, Dzsungel, pot reprezenta reprezenta adevărate puncte de atracţie pentru românii care vor să-şi petreacă un sfârşit de săptămână frumos sau o vacanţă mai lungă într-un loc în care activităţile distractive sunt multe.

La sfârşitul săptămânii trecute, Oficiul de Turism al Ungariei în România a organizat, la Timişoara, o prezentare a staţiunii şi a oraşului, la care au fost prezenţi primarul Ferenc Kovacs; Metz Rita, şef de birou în cadrul Consulatului Onorific al Ungariei la Timişoara; Soós Júlia, director Oficiul de Turism al Ungariei în Romania; Furkóné Szabó Mariann, director executiv, Nyíregyháza Turisztikai Nonprofit Kft; Gajdos László, director, Parcul Zoologic din Nyregyhaza; Dr. Podlovics Roland, director general, Sóstó – Gyógyfürdők. Organizatorii evenimentului au vorbit despre principalele puncte de atracţie din zonă. Ulterior, presa şi reprezentanţii unor agenţii de turism din Timiş şi Arad au avut ocazia să vadă pe viu că prezentarea făcută este cât se poate de adevărată.

Un loc care merită văzut

Oraşul se poate lăuda cu băi termale de nota 10, ştrandul Aquarius dispunând de o bază proprie de tratament, dar şi de bazine cu valuri, bazin olimpic, bazine pentru copii, jacuzzi, pool bar, dar şi de o suprafaţă impresionantă acoperită de verdeaţă, astfel încât turiştii care vin la baie au parte au unde să se retragă la umbră, în zilele toride de vară.

Muzeul Satului este un alt loc care merită vizitat. Pe lângă faptul că aici pot fi văzute case ţărăneşti foarte vechi,  periodic au loc tot felul de activităţi culturale, cei interesaţi pot organiza nunţi tradiţionale sau pot vedea diverşi meşteşugari care lucrează la fel cum făceau şi înaintaşii lor, cu sute de ani în urmă.

Grădina Zoologică este un loc cu totul şi cu totul aparte. Întinsă pe 30 de hectare, găzduieşte animale din aproape toată lumea, fiind realizat un microclimat specific, astfel încât fiecare specie să se simtă ca acasă. În aceste condiţii, vizitatorii pot vedea nu numai animale specifice anumitor zone, ci şi flora de acolo, iar ocenariul le oferă posibilitate să stea la doar câţiva centimetri de rechini şi alte vieţuitoare marine şi să le urmărească comportamentul.

Ferma de cai, aşezată lângă un hotel de 4 stele, în acelaşi complex, oferă turiştilor o experienţă aparte. Caii participă la concursuri de sărituri şi pot fi văzuţi cum se antrenează. Potrivit directorului fermei, cel mai scump animal este cotat la un milion de euro, iar cel mai scump cal care a fost vândut de aici a costat 750.000 de euro.

Nu trebuie uitat nici parcul de aventură, unde copii mai mari şi tinerii îşi pot încerca abilităţile.

În încheiere, trebuie spus că spre deosebire de noi, maghiarii din   Nyregyhaza ştiu să-şi promoveze şi să-şi vândă marfa, punându-le pe tavă turiştilor tot ceea ce au mai bun de oferit, iar posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt multiple.