Cea mai mare grădină de trandafiri din țară se deschide la Mândruloc, în weekend

Cea mai mare grădină de trandafiri din țară se deschide în weekend, la Mândruloc, de Sărbătoarea Trandafirului. În acest colț de rai vor putea fi admirate peste 2.000 de soiuri de trandafiri, între care multe premiate la concursuri internaționale. Sărbătoarea Trandafirului – Eutopia Rose Celebration a ajuns în acest an la ediția a IX-a.

Cel mai mare rozariu din ţara noastră şi chiar din Sud-Estul Europei este situat lângă DN7 (10 kilometri de Arad lângă Mândruloc). Parcul se întinde pe 25 de hectare, din care, trei hectare sunt plantate cu trandafiri, iar celelalte suprafeţe sunt pentru colecţiile de plante perene, arbori ornamentali şi zona cu livadă.

Astfel, sâmbătă, 4 iunie, programul va începe la ora 10.00, cu un recital de muzică clasică sub interpretarea Cvartetului de coarde al Liceului „Sabin Drăgoi ”. De la ora 10.30, arădenii vor avea parte de un recital de muzică pop, susținut de soliștii Vlad Șerban și Mădălina Boroneanț, laureați ai Festivalului Pop Star.

Elevele Școlii Populare de Arte – Mihailyksek Ioanita și Kulcser Renata vor cânta la pian, de la ora 11.00. Artista Melisa Țolea va susține un recital de la ora 11.30.

O paradă de creații vestimentare realizate de surorile Carmeniță – Ada și Mara, eleve ale Colegiului „Moise Nicoară” va putea fi de asemenea admirată.

Evenimentul este organizat de către Fundaţia Eutopia Gardens, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad şi Centrul Cultural Judeţean Arad.