Doar două săptămâni de vacanță pentru utiști, conducerea – la mutare: cine vine, cine pleacă, ce contracte se reînnoiesc?

Sezonul s-a încheiat pozitiv pentru echipa fanion a Aradului. Chiar dacă promovarea a rămas un vis, maniera în care „alb-roșii” au dus la capăt prima stagiune de la revenirea în eșalonul secund e de apreciat. Despărțirea putea fi și mai dulce dacă imaginile din debutul manșei secunde a barajului cu Voluntariul, cele cu jucătorii, arbitrii și jurnaliștii desfundând gazonul de pe „Motorul” cu bureți, cârpe și chiar o ușă de dulap, nu ar fi rămas pe retina arădenilor, dar și a românilor, prin intermediul televiziunilor. A mai venit și un comunicat al conducerii clubului puțin neinspirat, ca să nu-i spunem altfel, din care spicuim: „Considerăm gestul extrem de firesc și frumos, actorii pregătindu-și ei înșiși scena unui spectacol memorabil”.
În fine, încercăm să rămânem cu lucrurile frumoase și, spre meritul jucătorilor și antrenorilor, avem de unde alege. Dar lucrurile frumoase se termină repede, iar UTA va trebui să o ia de la capăt peste puține zile. Va avea nu mai puțin de 21 de adversari din toată țara în ediția viitoare a ligii secunde, misiunea fiind infinit mai grea la promovare. Dar, până acolo, urmează două săptămâni foarte importante, poate chiar cruciale pentru viitorul clubului.
Când se încasează restanțele?
E una dintre întrebările pe care jucătorii și antrenorii și-o pun pe bună dreptate. Sigur, aceștia rămân discreți, așa cum au fost pe tot parcursul ultimelor două sezoane. Nu fac un subiect de presă și nu-și spală rufele în public, dar asta nu înseamnă că facturile de telefon, lumină și apă nu le vor mai veni în poștă. Care e situația? Majoritatea componenților lotului au încheiat conturile pe luna februarie. S-au dat și se vor mai da bani și în zilele ce urmează în așa fel încât: „Sperăm să ajungem în curând la zi”, a punctat Codru Grădinariu, directorul general al „alb-roșiilor”. Mai sunt de încasat și destule prime de joc, iar sumele de care vorbim nu sunt deloc mici. Dar, acestea ar putea fi liniștit acoperite dacă sutele de mii de euro alocate de la kilometrul zero ar intra într-adevăr în club. Toată lumea se uită cu speranțe la Alexandru Meszar, părintele acestui proiect și omul care are o relație directă cu conducerea orașului.
Cine va conduce echipa de pe bancă?
E o altă întrebare la care Grădinariu a răspuns chiar azi: „Din punctul nostru de vedere, Roland Nagy. Vrem să continuăm colaborarea cu el”. E bine că antrenorul află măcar din presă că e dorit în conti­nuare la club, dar, din păcate, nu-i putem oferi și detaliile viitorului său contract. Dacă va exista unul, căci, după cum a spus chiar ieri,  nu știa cu exactitate dacă a avut o înțelegere scrisă cu UTA. În fine, dacă vor rezolva problema „principalului”, șefii vor trebui să ajungă și la „secunzi”. Și aici sunt multe de lămurit, căci s-ar putea ca unii dintre ei să nu mai dorească să continue (chiar) în orice condiții.
Continuă Botiș? Dar Curtuiuș și Copil?
…sunt alte necunoscute destul de importante. UTA ar putea pierde trei titulari incontestabili din stagiunea încheiată ieri, cărora le expiră înțelegerile la finalul acestei luni. Deocamdată, nu au fost propuse contracte noi, concrete. În schimb, conducerea clubului a obținut o promisiune verbală. de bun simț, din partea lui Curtuiuș și Copil că „Bătrâna Doamnă” va fi prioritatea lor și sezonul viitor. Cât despre căpitanul Botiș, acesta din urmă are nevoie de garanții mai mari pentru a continua în iarbă la o vârstă la care îi este tot mai greu să țină pasul cu cei tineri.
Reunire pe 23 iunie?
„De luni jucătorii sunt în vacanță. Aseară, la Hotel Subcetate, l-am sărbătorit și pe Roli Nagy, putem spune că a fost și un mic banchet al clubului. La final le-am comunicat tuturor că ne vedem peste două săptămâni. În principiu, ne întâlnim pe 23 iunie”, a menționat Grădinariu, care, de fapt, ca și ceilalți comeseni: jucători, antrenori și membri ai staffului au fost invitații antrenorului, la împlinirea a 45 de ani. Tot directorul general ne-a mărturisit că e prevăzut și un cantonament, între 5-15 iulie în Austria, urmând ca apoi arădenii se aibă parte de două cicluri săptămânale complete până la debutul oficial în noul sezon.
Care e programul juniorilor?
Teoretic, măcar Man, Tănase, Jorza, Covaci, Costin și Petre, care au avut cele mai dese convocări și prezențe în Liga a 2-a, ar trebui să beneficieze și ei de două săptămâni de vacanță. Doar că, pe 25 iunie, UTA Under 19 are programată la Mogoșoaia Super Cupa României Elite și toți cei menționați ar avea drept de joc. Cu restul echipei, Dan Stupar și Adi Ungur a reluat pregătirea încă de joia trecută și așteaptă și ei să vadă ce va decide conducerea sau antrenorii primei echipe cu privire la Man et. comp.
Sunt doar câteva dintre întrebările sau, mai precis, problemele ce necesită rezolvare în cel mai scurt timp, dacă se dorește ca ștacheta să rămână sus și pentru sezonul 2016-2017.