Iustin Cionca: „Vrea dl. Tripa chetă pentru Arad? Ar trebui să înceapă cu liderii PSD, de la București și din Arad”

Restituirea celor aproape 7,5 milioane de lei către Ministerul Dezvoltării, pentru Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean dă curs disputelor politice. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca răspune declarațiilor făcute de reprezentantul PSD, Florin Tripa, pe acest subiect cu greutate.

„Declarația lui Florin Tripa (PSD) este extrem de gravă, pentru că arată modul de gândire rudimentar și totalitar al unui lider PSD care crede că se poate substitui unei comisii de licitație, luând în partid deciziile care trebuie să le ia și să și le asume funcționarii publici. Implicarea șefului instituției sau a unui om politic în licitație este de natura penalului. Pentru Florin Tripa și filiala importantă  de partid pe care o reprezintă se pare, însă, că respectarea legii este mai puțin importantă.

În ce privește votul din Consiliul Județean pentru returnarea sumei de 6.039.331,69 lei + TVA, dacă ne abțineam sau votam împotrivă, cum au făcut cei de la PSD, penalitățile aferente le plăteau arădenii. Nu și le-ar fi asumat nici Florin Tripa, nici PSD. Consiliul Județean a atacat în instanță decizia privind rambursarea sumei și vom pleda pentru recuperarea acestei sume. Am cerut consilierilor județeni să admită rambursarea, pentru evitarea eventualelor penalități în situația în care instanța nu ne va da câștig de cauză”, susține președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca.

Iustin Cionca spune că cele declarate de consilierului județean PSD, Florin Tripa demonstrează că acesta nu cunoaște legea.

„Spitalul Județean nu a primit niciun ban de la Guvernul PSD al lui Florin Tripa. Vrea dl. Tripa chetă pentru Arad? Ar trebui să înceapă cu liderii PSD, de la București și din Arad, pentru că până acum s-au obișnuit doar să scoată bani din municipiul Arad și din județ, nu să și aducă, mai spune Cionca.