„Antrenorat pentru un viitor inspirat” – un proiect dedicat tinerilor arădeni

La Utviniș-Arad, în cadrul pro­iectului „Antrenorat pentru un viitor inspirat”,  a avut loc o primă manifestare cultural-educativă și sportiv-recreativă dedicată tine­rilor din municipiul Arad, la care au participat 200 de tineri din școlile gimnaziale și liceele arădene, precum și-un număr însemnat de copii din parohiile arădene. Baza sportivă de vară a Primăriei Zimandul Nou a fost un cadru na­tural perfect pentru manifestări dedicate tinerilor iubitori de dialoguri spirituale pe teme de actualitate, legate de perioada adoles­- cenței, dar și pentru activități sportiv-recreative, jocuri interactive, povești creștine pentru cei mici, proiecții de filme în aer liber cu teme creștine, precum și acti­vități artistice tradiționale.
Părinții invitați i-au îndemnat pe tineri să cultive cu bucurie iubirea față de familia creștină, care poate fi cunoscută numai în Bise­rică, deoarece aici ea are valoare iconică a iubirii lui Hristos faţă de omul de pretutindeni. Tinerii au fost îndemnați să fie mesageri ai iubirii divine, gata să construiască un vii­tor de speranță pentru toată ome­ni­rea. Problema nădejdei este, într- adevăr, în centrul vieții noastre umane și al misiunii noastre de creștini, mai ales în peri­oada contemporană.
Proiectul „Antrenorat pentru un viitor inspirat”, derulat de Pri­măria Aradului, Asociația „Mobilizează-te!” și Centrul Municipal de Cultură Arad, este coordonat de Prof. Gabriel Iazbinsky. La acest proiect dedicat educației tineretului au fost invitați să participe mai multe instituții locale arădene, inclusiv Arhiepiscopia Aradului.
Arhim. Teofan Mada,
vicar eparhial

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni