Noul an universitar la Facultatea de Drept. Student: „Probabil o să fiu notar; se fac bani frumoşi”

Peste 970 de tineri au început luni cursurile la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, cei mai mulţi susţinând că au ales să devină parte a sistemului judiciar atât din pasiune cât şi motivaţi de partea financiară.

„Am ales Facultatea de Drept pentru că vreau să devin avocat. Părinţii mei sunt şi ei avocaţi şi, oarecum, s-a transmis asa si la mine pasiunea asta. Cred că mi se potriveste şi e o profesie în care dacă îti faci bine treaba, câştigurile sunt pe măsura. (..) Ca în orice sistem, sunt şi părţi bune dar şi mai puţin bune. Personal, încă nu m-am confruntat cu vreo situaţie care să mă nemulţumească, dar sunt convinsa că anumite lucruri pot fi schimbate”, a declarat Alina, studentă în anul I la Facultatea de Drept.

„Probabil o să îmi deschid un birou notarial după ce termin. Ştiu că pare ceva plictisitor, mulţi îmi spun că o să stau înconjurat toată ziua de dosare şi hârtii, dar se fac bani frumoşi din asta”, susţine un alt student.

În ceea ce priveşte drumul pe care merge Justiţia din România, părerile sunt împărţite.

„Pe mine mă nemulţumeşte faptul că anumiţi oameni din Parlament nu pot fi urmăriţi penal pentru că au imunitate. Ni se spune că toţi suntem egali în faţa legii, deci toţi ar trebui să răspundem pentru faptele noastre. Eu asta aş schimba dacă aş putea”, a spus Sorin, student în anul I.

„Îmi doresc o carieră în avocatură. Am gândul ăsta de ceva vreme, de când am participat la un proces şi am văzut acolo un avocat foarte bun, care ştia bine legile, era sigur pe el, foarte serios. L-am admirat şi mi-am zis că asta vreau şi eu să fac. Justiţia din România e pe un drum bun, cred eu. Sunt tot mai multi corupţi aduşi în faţa legii, politicieni, oameni de afaceri care comit ilegalităţi”, susţine un alt student.

Pentru anul universitar 2016-2017, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti au fost scoase la concurs 301 locuri la buget, 278 la taxă şi pentru învăţământul la distanţă au fost alocate 400 de locuri.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni