Avocaţii lui Salah Abdeslam renunţă să îl mai apere în condiţiile în care acesta refuză să vorbească

Avocaţii lui Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor care au avut loc în noiembrie 2015 la Paris, au anunţat într-un interviu acordat BFMTV că renunţă să îşi mai apere clientul din cauza deciziei acestuia de a păstra tăcerea.

Această decizie i-a fost comunicată joia trecută deţinutului, care nu mai doreşte deocamdată un avocat.

Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă dintre cei care au comis atentatele din noiembrie 2015 la Paris, se află în prezent la închisoarea Fleury-Mérogis din Franţa. Cei doi avocaţi ai săi, belgianul Sven Mary şi francezul Frank Berton, au renunţat să îl mai apere.

„Am decis amândoi să renunţăm să îl mai apărăm pe Salah Abdeslam, ceea ce nu este un abandon, este o renunţare”, a insistat Frank Berton.

Această decizie a fost luată în acord cu Salah Abdeslam, în contextul în care cei doi avocaţi au stabilit încă de la început că acceptă să îl apere dacă Abdeslam acceptă să vorbească.

„Ştim şi suntem convinşi, el ne-a spus că nu se va exprima şi că îşi va exercita dreptul la tăcere. Ce vreţi să facem? Noi am avertizat, am spus-o din prima zi, dacă clientul meu nu vorbeşte, noi vom renunţa să îl apărăm”, a explicat unul dintre avocaţi pentru BFMTV.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni