Pe scurt

Polițiștii arădeni la datorie, de 1 decembrie

Peste 600 de polițiști arădeni au fost la datorie, de Ziua Națională a României, pentru ca cetățenii să se bucure în liniște și siguranță de această sărbătoare.  Inspectoratul de Poliție Județean Arad a acţionat cu 605 poliţişti şi 128 autospeciale, în cadrul dispozitivelor instituite în zona desfăşurării manifestărilor publice, circumscrise acestor sărbători. Astfel, din totalul polițiștilor implicați în misiunile desfășurate de Ziua Națională, 443 sunt de ordine publică, 100 sunt polițiști rutieri, iar 62 de polițiști sunt de la alte structuri. Totodată, 267 patrule de siguranţă publică au acţionat pentru menținerea ordinii și siguranței publice.

 

Urmărit naţional, prins de poliţişti

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat săptămâna trecută, un bărbat urmărit naţional. Polițiștii au depistat un bărbat de 26 de ani, din Oradea, pe numele căruia magistrații Judecătoriei Arad, au emis la data de 10 noiembrie a.c, un mandat de executare a pedepsei de un an și 6 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 41.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 41.000 de lei. Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 70 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi 2 certificate de înmatriculare.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni