Realizările din Almaș rămân în istorie și pentru comunitate

Orice trecător care ajunge prin această comună își dă seama încă de la intrare că aceasta are un primar gospodar. Cât vii de la Arad și până la Hălmagiu nu vezi o comună așa curată ca Almaș. De multe ori am avut ocazia să văd acei muncitori de la ajutoare sociale adunând de pe marginea drumului hârtii, plasticuri și sticle…
Săptămâna trecută, inginerul Teodor Avram, primarul comunei Almaș, împreună cu Ginu Aurel Costea – viceprimarul  comunei, își făceau niște socoteli la sediul primăriei și după ce am ajuns aici m-au luat cu mașina și am plecat pe teren să vedem despre ce realizări este vorba. Am avut și ce vedea. Din păcate am fost în numai două localități, în celelalte știind că lucrările sunt finalizate: Rădești este 100% gata.
„Realizările sunt oglinda mea“
Acestea au fost vorbele primului edil almășan. „Se poate vedea despre ce vorbim“ a mai precizat primarul. „Vorbim de anul 2016, care se încheie peste câteva zile. În satul Cil, am realizat dalarea canalului cu dale din beton; aici era un focar… Nici nu vreau să-mi mai aduc aminte. Dar uitați că ne întâmpină câțiva ceățeni…
Pe marginea acestui canal va fi un spațiu verde și din primăvară vom planta tei.  Asfaltarea Cilului a început în anul 2015 și am continuat și anul acesta, sunt asfaltați 2,1 km și avem un procent de modernizare străzi de 92%,  iar diferența deja este pregătită pentru anul 2017, din primăvară, și este rezolvat în totalitate și Cilul“.
Am ajuns la Almaș; și aici avem ce vedea. „Aici străzile și canalele pluviale sunt ca și… cutia, având un constructor foarte bun. Au fost asfaltate 1,8 km, ajungân­du-se și aici la un procent de 95%,la diferență de câteva procente de Cil. Avem deja proiecte pentru anul 2017. Am reparat 15 km de trotuare prin acoperire cu un strat asfaltic; această lucrare va continua și pe celelalte străzi. O mare realizare a fost că am construit și dat în folosință podul Cătana, astfel pe Str. Nr. 3 se poate circula cu utilajele, descongestionând totodată traficul de pe DN79A. Nu am neglijat parcurile: au fost tot timpul întreținute și curate. Haideți să vă spun: nu m-am mulțumit cu salutul «Să trăiți, domn primar!». Pe de altă parte am mai aprobat 350 mc de lemn de foc pentru populație, având cetățeni care nu au beneficiar de lemne de foc de la Composesorat iar acum vreau să vă declar ceva, deoarece eu mă simt mulțumit cu ce am făcut pentru cetățeni.
În ce mă privește pe mine ca primar al comunei din anul 2004 până în prezent sunt foarte mulțumit în privința dezvoltării comunei iar dacă va fi nevoie să ne despărțim, realizările rămân în folosul oamenilor, pentru că ei au avut încredere în mine în toți acești ani“ a mai spus primarul Teodor Avram.
Opiniile cetățenilor
Iată ce ne spun oamenii despre activitatea din comuna Almaș. De
exemplu Ioan Băbuța, din Cil, ne spunea: „Ce a făcut primarul pentru noi… nu știu care altul ar fi făcut pentru comuna asta. Eu mă refer la acest Canal, care e o investiție destul de mare, după părerea mea; la început unii erau dezamăgiți dar acum au rămas fără cuvinte. Acest domn primar nu a dezamăgit pe nimeni: vorbesc realizările“.
Alți doi cetățeni din Almaș, care nu au dorit să le dăm numele în ziar, au fost de acord că: „aici un asemenea primar inimos nu va mai avea Almașul niciodată. Cel care va veni în urma dânsului va avea numai de întreținut ce a făcut el“.
Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență are echipamente noi
În urma unei discuţii purtate cu Chiriac Vîlcu, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) am aflat unele noutăți.
„Pe lângă faptul că membrii acestei echipe au costume specifice noi, și-au făcut și datoria în ceea ce privește intervenția atunci când au fost solicitați și mă refer la anul 2016, când am avut interven­ții la incendii de vegetație uscată: în rest, cetățenii știu ce trebuie să facă: adică să prevină, ca să nu aibă nevoie de serviciile noastre de intervenție pentru incendiu“.