UVVG la momentul bilanţului: Muzeul Memorial Vasile Goldiş şi Monumentul Marii Uniri rămân în atenţia conducerii

În condiţiile în care ne apropiem cu paşi repezi de finalul anului, conducerea Universităţii de Vest Vasile Goldiş a prezentat un scurt bilanţ al activităţii desfăşurate în 2016. La întâlnirea cu presa au vorbit prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul universităţii;prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele UVVG; conf. univ. dr. Sorin Başchir, preşedintele Senatului UVVG; prof. univ. dr. Claudia Toma, decanul Facultăţii de Farmacie şi lect. univ. dr. Maria Sinaci, directorul Centrului de Bioetică şi Studii Sociale din cadrul UVVG.
Prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a subliniat că a fost un an greu, cu multe evaluări şi a dorit să aducă un elogiu cadrelor didactice care au predat la universitate şi care s-au stins în ultimul an.
Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a prezentat câteva dintre realizările UVVG, dar a vorbit şi despre planurile de viitor ale universităţii. „După cum ştiţi, împreună cu UAV am semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Jude­ţean şi Consiliul Local Municipal, protocol în care se vor­- beşte şi despre pregătirea centenarului Marii Uniri de la 1918. Aş vrea să menţionez că obiectivul nostru este amenajarea Muzeului Memorial Vasile Goldiş, care este un adevărat muzeu al Unirii”, a declarat prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Acesta a ţinut să precizeze că, la nivel naţional, se are în vedere realizarea unui lanţ de muzee care să fie dedicate Marii Uniri, iar muzeul arădean ae urma să facă parte din acest lanţ. În continuare, preşedintele UVVG a spus că au fost reluate tratativele pentru amena­- jarea casei memoriale Vasile Goldiş de la Lunca Teuz.
În ceea ce priveşte Monumentul Marii Uniri, preşedintele Universităţii susţine că a vorbit cu sculptorul care şi-a manifestat disponibilitatea de a realiza momunentul, dar a ţinut să menţioneze că aşteaptă să fie invitat de autorităţile locale.
La finalul întâlnirii, prof. univ. dr. Claudia Toma, decanul Facultăţii de Farmacie şi lect. univ. dr. Maria Sinaci, directorul Centrului de Bioetică şi Studii Sociale din cadrul UVVG au vorbit despre proiectele pe care le-au coordonat în ultima perioadă.
(L.Ş.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni