La noul spital TBC au ajuns primele dotări pentru saloane

În sfârșit, secția TBC începe să fie dotată cu cele necesare unui spital. Astfel, primele dotări achi­ziționate au fost paturi și saltele.
Chiar înainte de Crăciun au sosit cele 112 paturi – 76 de un tip şi 36 de alt tip, pentru noul sediu, din cartierul Grădişte. În scurt timp va ajunge aici și mobilierul necesar.
„Au sosit paturile, urmează ca o comisie de recepţie să le preia şi sperăm că în cel mai scurt timp să se poată realiza mutarea pacienţilor în noul şi modernul sediu”, a spus Corina Crişan, consilier judeţean şi director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
Foarte important este că, în curând vor fi achiziționate echipamentele medicale, atât pentru saloanele bolnavilor, cât şi pentru cabinete. În prezent, procedurile de licitaţie pentru acestea sunt în derulare.
Inaugurarea Spitalului TBC a fost amânată mult pe fondul unor lucrări.
Noua construcţie este ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiu, proprietate a Consiliului Judeţean. Suprafaţa pe care se întinde noua secţie este de 4.500 de metri pătraţi.
Spaţiul verde – obligatoriu amenajat pentru o unitate spitalicească TBC – se întinde pe o suprafaţă de 3.180 metri pătraţi, pe un teren de 800 de metri pătraţi fiind montate rulouri de gazon.
Valoarea contractului este de 15 milioane de lei, bani integral alocaţi din bugetul administrației județene, în timpul vechii conduceri a Consiliului Judeţean Arad. Contractul de execuţie a lucrărilor a fost semnat în luna noiembrie 2012. Clădirea în care încă funcţionează secţia este într-o stare deplorabilă, aici neputându-se face niciun fel
investiţii. Administraţia locală a hotărât să construiască un nou spital TBC acum trei ani. Consiliul Judeţean plăteşte chirie aproximativ 3.000 de euro lunar către Episcopie, proprietarul clădirii, aceasta din urmă nefăcând nicio investiţie în clădire niciodată.