Mihai Fifor : „În loc să raspundă cu seriozitate la apelul PSD Arad pentru dezbatere pe sănătate, autorităţile duc subiectul în derizoriu”

Senatorul Mihai Fifor accentuează ideea că sistemul de sănătate public arădean trebuie să rămână un subiect predilect atât pentru parlamentarii de Arad cât şi pentru autorităţile publice de la nivel de municipiu şi judeţ.Acestea încearcă din nou să împingă tema în derizoriu prin politizare şi reluare a unor teme propagandistice perimate de care cetăţenii sunt sătui.

„În loc să răspundă cu seriozitate la scrisoarea deschisă pe care le-am adresat-o pe tema sănătăţii, primarul şi preşedintele CJA, au decis să iasă în presă, prin vocea lui Iustin Cionca, cu o nouă tentativă de manipulare a opiniei publice. Dacă ar fi să mergem pe argumentaţia strict politică a acestuia, Aradul a rămas fără bani de investiţii din cauza creșterilor salariale și a eliminării unor taxe. Adică, exact ceea ce şi-au dorit cetăţenii, venituri mai mari şi eliminarea birocraţiei. E o contradicţie în termeni în ceea ce încearcă să acrediteze ca idee domnul Cionca şi evident pe lângă lipsa de logică şi o nouă mostră de lipsă de respect pentru arădeni. Adică… nu este bine ceea ce vreţi voi, ci ceea ce spunem noi că ar fi oportun pentru vieţile voastre.

Nu mai vorbesc despre concepţia absurdă, vehiculată de dreapta arădeană de mai bine de un deceniu cu parlamentarul în postură de magnet colector de fonduri, una din temele clasice ale lui Falcă pe mâna căreia a şi pierdut alegerile. Eu vorbeam despre seriozitate, despre analiză, despre luciditatea de a recunoaşte un dezastru şi a identifica împreună factorii care au dus la prăbuşirea sistemului de sănătate publică din Arad, în ultimii 10 ani. Cât priveşte respectul primarului faţă de parlamentarii de Arad şi aici mă refer la cei social-democraţi, este suficient să reamintesc că nici în acest moment edilul nu a dat curs cererii de atribuire a spaţiilor pentru cabinetele parlamentare, după cum îl obligă legea 96/2006.Menirea noastră, printre altele, este să-i reprezentăm pe cetăţenii Aradului, să-i primim în audienţă, să le ascultăm problemele şi iniţiativele legislative. Dar, după cum se vede, Gheorghe Falcă este de altă părere. În acest spirit, pentru a ne face datoria faţă de cei care ne-au trimis în cel mai înalt for al ţării, ne vom întâlni cu arădenii în faţa Primăriei, în absenţa unor cabinete parlamentare şi le vom asculta doleanţele într-un mod cât se poate de original”, afirmă senatorul PSD Mihai Fifor.