Administrația din Cărand evidențiază realizări numeroase, toate în folosul oamenilor

Deși era aproape ora prânzului, pe Gligor Costuț, primarul din Cărand l-am găsit concentrat asupra unor documente răsfirate pe toată masa dar mai ales aplecat asupra unei liste pe care o studia ușor încruntat.
Firește, discuția a alunecat spre ce s-a făcut anul trecut și mai ales spre ce este planificat pentru acest an. Totul cu o condiție definitorie: să se afle odată cifrele bugetului.
– Cum ați încheiat anul 2016, domnule primar?
– După cum știți, l-am încheiat destul de bine. Firește, mai sunt și obstacole, ca peste tot; dar la noi s-a mers destul de bine.
Am realizat obiective importante, toate necesare oamenilor Enumăr câteva. •Reparații străzi, prin pavare în localitatea Cărand – pe strada Bisericii, de-o parte și de alta, în plus am mai făcut o parcare de 300 de metri pătrați. •Mai avem și anul acesta pe o stradă din Satul Nou, care duce către localitatea Nermiș; chiar se continuă acum cu lucrarea în această zonă. •Reabilitarea Școlii din Cărand: am realizat lucrarea în proporție de 85%. E vorba de operații precum: zugrăvit interior-exterior, placări cu gresie și faianță, vopsit lemnărie, schimbat pardoseala, montarea de geamuri termopan, montat de jgheaburi, realizat scări de intrare, terasă, realizat grupuri sociale,  o lucrare amplă cu o inves­- tiție asemănătoare unei lucrări luată de la zero. • Reparații ample la străzi cu decolmatarea șanțurilor pluviale. • Amenajarea a trei străzi prin balastare în satul Seliște și una în Cărand. • Reparația Turnului de Apă – tencuieli, zugrăviri, vopsiri. • Știți că noi avem apă potabilă din sursele noastre și avem branșate 450 de familii ceea ce reprezintă un lucru mare pentru noi.
Iar dacă ne referim la anul 2017, avem multe planuri.
– Atunci, acestea fiind spuse, cum estimați că va fi anul acesta, 2017, domnule primar?
– Pentru noi sunt importante drumurile, deci vom începe cu lucrări de reparații la străzi și trotuare în satul Seliște. Anul acesta ne axăm pe această localitate aparținătoare comunei. • Vrem să amenajăm o parcare așa cum trebuie în fața Primăriei, de 420 metri pătrați. • Voi face o parcare și în fața Școlii din Cărand. • Apoi vom face lucrări de decolmatare la șanțurile din Cărand, pe o lungime de 2,5 km. • Vom reabilita și Dispensarul uman din Cărand unde iar vom avea multe faze de execuție și de lucrări. • Vom face Reabilitarea Școlii cu clasele I-IV din Seliște. • Vom face Reabilitarea Căminului Cultural din Seliște unde vom construi un grup sanitar cu decantor vidanjabil. Proiectul se face cu prioritate deoarece există contract de finanțare încheiat la Ministerul Dezvoltării. De fapt o parte din aceste proiecte se vor  face prin alocare de fonduri de la Ministerul Dezvoltării, Consiliul Județean Arad și fonduri proprii. • Avem în plan să facem și o Capelă Mortuară în Cărand.
– În încheiere vreau să vă întreb: considerați că veți primi sprijin de la acest guvern în ce v-ați propus? De fapt cum vi se pare acest Guvern, așa, pe scurt?
– Eu consider că este un guvern bun. Am speranțe că va fi bine, deoarece și ei sunt români, nu? Mă gândesc că vor ține cont și de noi, de arădeni și de proiectele noastre.
Opiniile oamenilor
În drumurile prin județ mi-am făcut un obicei ca înainte de a merge la Primărie, să schimb câteva vorbe cu oamenii întâlniți în cale și să cer câte o părere despre cei ce-i conduc. Aici, la Cărand, oamenii cu care am vorbit au avut numai cuvinte de apreciere la adresa conducerii.
• Liliana Groza: „Dacă vorbim de administrație, de primar, cred că am început să mergem pe un făgaș bun cu acest primar. Nu e un adept al luptelor și războiului…  S-a mai terminat cu asta și la Cărand! Eu zic să-l lăsăm să-și facă treaba…“.
• Tiberiu Molnar: „Eu nu prea mă duc pe la Primărie. Dar acum eu zic că avem – comuna Cărand are – primarul pe care-l merită. Oamenii de la noi sunt oameni respectuoși și cumsecade deci merită un om de ispravă. Poate câte un cârcotaș să mai fie, dar acum n-are spor. Eu îi doresc succes primarului și echipei sale; că e și în interesul nostru“.
• Un localnic (P.G.) ce s-a dorit „anonim“ a subliniat și el câteva idei: „Nu vreau să am vorbe, pentru că aici tot discuții au fost; pentru putere… Primarul ăsta pare a fi tare bun. E un om așezat, vorbește întotdeauna frumos, calm și la obiect și a încercat – și eu zic că până acum a și reușit – să elimine atmosfera de răutate ce era înainte. Bravo lui“.