Tăiere ilegală de arbori… din propria ogradă

Un echipaj al Grupei de
Jandarmi Supraveghere și Inter­venție Săvârșin, din cadrul
Ins­pectoratului de Jandarmi Județean Arad a fost sesizat miercuri, 15 februarie, cu privire la un transport de lemn, proaspăt tăiat din pădure, ce se presupune a fi ilegal.
Sesizarea a fost făcută de o persoană anonimă, care a reclamat faptul că un bărbat transportă material lemnos din zona Valea Burdijeni și îl depozitează în dreptul unui imobil din localitatea Petriș, județul Arad. Jandarmii s-au deplasat la locul indicat, iar în urma verificărilor efectuate au stabilit că Andrei C, de 26 ani, din Petriș, a tăiat de pe proprietatea personală mai mulţi arbori nemarcaţi și i-a transportat la domi- ciliul său.
A fost solicitată, de asemenea, prezența unui specialist silvic pentru efectuarea măsură­- torilor și stabilirea prejudiciului. Având în vedere că  „tăierea, ruperea, distrugerea, degrada-rea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“,  constituie infracţiune conform Codului silvic, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și predat în custodie organelor silvice până la finalizarea cercetărilor.
(A.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni