Mihai Fifor prezintă: un nou episod din ciclul „Ce vrăji a mai făcut primarul Falcă?”

Senatorul de Arad Mihai Fifor, președintele consiliului Național al PSD, demască, prin intermediul unui comunicat de presă, legăturile dintre primarul Gheorghe Falcă și Dragoș Pîslaru, fost ministru al Muncii în Guvernul tehnocrat, sub genericul „Un nou episod din ciclul «Ce vrăji a mai făcut primarul Falcă»”. Asta, în condițiile în care „Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad pentru perioada 2014-2030” a fost realizată de firma  Gea Strategy & Consulting SA, la care Pîslaru a deținut acțiuni și a fost administrator anterior numirii sale în Executiv.
Despre strategia realizată de firma lui Pîslaru, Glasul Aradului scria că este o poveste SF, pentru că vorbește despre cursele pe care urma să le facă de pe Aeroportul Arad Join Airlines, cu toate că conducerea aeroportului a renunțat la colaborarea cu respectiva firmă din cauza neseriozității.
Banii arădenilor trebuie să circule
Trebuie spus că Fifor a ajuns și el la concluzia că strategia este o operă SF, drept pentru care o spune cu subiect și predicat. „Aflăm deloc surprinşi că primarul Falcă depune noi eforturi pentru a bifa primul best-seller Science Fiction pe 2017, prin lansarea în spaţiul public a ceea ce domnia sa numeşte «Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a Municipiului Arad pentru perioada 2014-2030”. Wow! Calculul său este simplu iar procedura repetitivă: banii arădenilor trebuie să circule iar iluziile lor întreţinute. Ce altă modalitate mai bună de amăgire decât a le prezenta o viziune fantasmagorică a unui Arad futurist, mai ales când oamenii plătesc din propriul buzunar pentru elucubraţiile cubiste ale lui Falcă.
Doar că….. revenind la normalitatea cotidiană şi implicit la luciditatea administrativă, plăsmuirea unor asemenea ficţiuni avangardiste costă, mult, foarte mult, după cum ne-a obişnuit edilul. Adică, nici mai mult nici mai puţin decât 95.976 lei. Unde mai punem faptul că de această dată studiul de fezabilitate a alunecat în braţele lui Dragoş Pîslaru, fostul ministru tehnocrat al Muncii din Guvernul Cioloş. Echipă care şi-a câștigat, pe drept cuvânt, renu­- mele de «Guvernul Zero», după ce s-a făcut că guvernează România mai bine de un an de zile cu rezultatele cunoscute, zero accesare fonduri europene şi o gaură în bugetul de Stat de zece miliarde de lei”, susține Fifor.
În continuare, senatorul afirmă că Pîslaru s-ar fi jucat de-a cesionatul acțiunilor când a fost numit ministru, pentru a păstra controlul fi­­rmei. „Da, acelaşi Dragoş Pîs­laru care se ascundea după paravan şi declara în momentul învestiturii că a cesionat tot pachetul de acţiuni pe care l-a deţinut la compania Gea Strategy & Consulting SA, societate prin care a derulat contracte cu statul pe fonduri europene, urmând a încasa banii în anul 2020. Nu l-a crezut nimeni iar tribulaţiile sale au făcut obiectul unor investigaţii serioase de presă mai ales că misteriosul cumpărător al acţiunilor urma să achite această sumă în termen de patru ani de la momentul cesiunii, adică undeva în luna mai a anului 2020. În locul lui Pîslaru a fost desemnat să ocupe funcţia de administrator al SC GEA Strategy & Consulting SRL un anume Alexandru Sebastian Ruff, dar doar până la data de 31 decembrie 2016. Coincidenţa făcea ca acest termen să se suprapună cu finalul mandatului de un an al Guvernului Cioloş, când Dragoş Pîslaru urma să revină pentru a-şi  administra afacerea”, a ținut să precizeze Fifor.
„Distracție urbanistică pe banii arădenilor”
Social-democratul acuză în continuare Primăria Arad că a atribuit întocmirea noului studiu de fezabilitate firmei Gea Strategy & Consulting SA, deţinută de Pîslaru, firmă despre care  Fifor susține că ar avea sediul chiar acasă la fostul tehnocrat într-un imobil din apropierea Parcului Herăstrău.
„Dar haideţi să lăsăm să funcţioneze prezumţia de nevinovăţie, după cum este şi normal, cu câteva nuanţe de transparenţă cu care le suntem evident datori arădenilor. Normal că vrem cu toţii să aflăm când a avut loc licitaţia şi evident criteriile exacte care au stat la baza atribuirii studiului. Prin urmare în cursul săptămânii viitoare vom solicita în bază legii nr. 544/2001, care reglementează transparenţa publică, toate datele şi documentele necesare. Distracţia urbanistică pe bani arădenilor trebuie şi explicată domnule Falcă, frumos, cu toate cărţile la vedere!”, a încheiat senatorul Mihai Fifor.
Contract-Primarie -Gea Consulting