Am trăit s-o vedem și pe asta: Falcă nu mai știe cum să se laude că s-a întâlnit cu Ponta

Pentru cine nu îl cunoaște, primarul Gheorghe Falcă este tipul de politician care găsește tot timpul vinovați pentru eșecurile sale. În perioada când la Palatul Victoria se aflau echipele guvernamentale conduse de Victor Ponta, Falcă încerca să-l prezinte ca pe un veritabil dușman al Aradului și al arădenilor. În accep­țiunea lui Falcă, Ponta a fost principalul vinovat că nu s-au ter­- minat pasajele, după cum tot Ponta era de vină că la un moment dat s-au majorat impozitele, dar și pentru că arădenii plătesc una dintre cele mai scumpe gigacalorii din țară, iar șirul acuzelor poate continua la nesfârșit.
La aceeași masă
La sfârșitul săptămânii trecute am aflat însă că dracul nu e atât de negru, din moment ce primarul Falcă a stat la aceeași masă cu dușmanul Aradului. Având în vedere locul unde a avut loc acest „eveniment”, și anume standul Aradului de la Târgul Național de Turism, întâlnirea dintre cei doi poate fi catalogată ca un gest de normalitate, arădenii manifestându-și ospitalitatea față de cei care le-au trecut pragul. De aici însă, până la a face din această întâlnire un eveniment și să nu mai știi cum să te lauzi cu acest lucru e cale lungă. Asta, în condițiile în care vineri, presa arădeană a fost bombardată cu comunicate de presă cu privire la faptul că cei doi s-au întâlnit. Potrivit comunicatului ­trimis de Primărie: „Primarul Mu­nici­piului Arad, domnul Gheorghe Falcă a fost prezent astăzi la București la Târgul Național de Turism de la Romexpo  pentru a susține oferta turistică a județului Arad. Standul județului Arad, al cărui brand turistic este «Experiențe Naturale» promovează în acest an programele «City Break în Arad», care propune trasee turistice scurte în municipiu și județ pentru cei pasionați de turismul cultural, gastronomic, agroturism, ecoturism și «Sărbătorile Pascale în Podgoria Aradului», cu degustări de vinuri din Podgorie și prezentarea circuitului Drumul Vinului, cu cramele istorice din județul Arad. În tradiția ospitalității arădene, primarul Aradului alături de vicepreședintele Consiliului Județean, doamna Claudia Boghicevici au fost gazde primitoare la standul județului Arad pentru toți vizitatorii târgului. Pe lângă agenți de turism din România și din străinătate, standul județului Arad a fost vizitat astăzi și de Ministrul Turismului, domnul Mircea Dobre, care a fost însoțit de responsabili din minister și de fostul prim-ministru Victor Ponta. În cadrul ediției din acest an a Târgului Național de Turism vor mai fi prezentate ca oferte turistice arădene «Lacul Ghioroc, lito­ralul din Vestul României», «Turism Arădean prin Circuite Culturale» și «Experiențe Naturale în Parcul Natural Lunca Mureșului», «Turism Gastronomic» și «Turism Ecumenic» în județul Arad.“
„Surpriza Victor Ponta“
De parcă nu ar fi fost destul, a urmat un comunicat de presă și din partea PNL, pentru ca arădenii să înțeleagă bine ce s-a întâmplat acolo. „Prezent la Târgul de Turism de la Bucureşti, preşedintele PNL Arad, primarul municipiului Gheorghe Falcă, a promovat oferta turistică a județului nostru prin platforma «City Break Arad» alături de vicepreşedintele CJ, Claudia Boghicevici, primarul Şiriei, Valentin Bot, primarul Ghioro­cului, Popi-Morodan Corneliu. «Aradul un oraş promotor al multiculturalismului şi un județ cu potanțial turistic, printre care Drumul Vinului, cetățile Aradului sau stațiunile balneoclimaterice,  şi-a prezentat oferta la nivel național. Pachetul turistic al Aradului i-a convins pe ministrul Turismului şi staff-ul său că județul nostru nu mai poate fi ignorat din acest punct de vedere de către autoritățile guvernamentale. Surpriza a venit din partea fostului premier, Victor Ponta, care a însoțit echipa ministerială la acest târg, a transmis aprecierile sale față de eforturile Primăriei şi Consiliului Județean pentru promovarea și strategia turismului arădean»“, se arată în comunicatul PNL. Păcat că nu știm cine a dat declarația în care se vorbește de surpriza făcută de Ponta. Putem doar să bănuim că ar fi Gheorghe Falcă, având în vedere că autorul comunicatului a uitat să scrie, fiind probabil încă sub efectul… surprizei.
Cum primarul Falcă a fost atât de încântat de întâlnirea cu Ponta, încât a simțit nevoia să dea două comunicate de presă pe această temă, am fost curioși să vedem dacă sentimentul a fost reciproc. Cum șansele ca fostul premier să dea un comunicat de presă pe această temă erau apropiate de zero, am intrat pe Facebook, să vedem dacă a scris ceva acolo. O nouă surpriză. Victor Ponta s-a mărginit să distribuie o postare în care se spune că a vizi­tat Târgul de Turism, dar n-a pomenit niciun cuvânt nici despre Arad, nici despre Falcă.