Accident mortal pe DN7: un autoturism a intrat frontal într-un TIR la Bătuţa

Un accident îngrozitor s-a produs, pe DN7, în zona localităţii Bătuţa. Trei persoane au fost grav rănite, una dintre ele murind ulterior la spital. Miercuri dimineaţa, în jurul orei 04.30, pe Drumul Naţional 7 în zona localităţii Bătuţa s-a produs un accident de circulaţie în care au fost implicate un autotren şi un autoturism de tip „family”. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a intervenit cu trei echipaje, un echipaj descarcerare şi un echipaj SMURD al Secţiei de Pompieri Bârzava şi un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă a Detaşamentului Arad. În sprijin a fost solicitat şi un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

Cauza cea mai probabilă a accidentului este neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum,  respectiv carosabil umed. „În data de 22 februarie, în jurul orelor 04.40, un cetăţean bulgar de 44 de ani a condus un autoturism pe DN7, în afara localităţii Căpruţa, comuna Bârzava, pe direcţia de mers Deva-Arad. Într-o curbă periculoasă la dreapta, semnalizată regulamentar, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, pătrunzând pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu o aututilitară, condusă regulamentar de un cetăţean sârb, de 34 de ani. În urma impactului, a rezultat avarierea celor două autovehicule, respectiv rănirea gravă şi ulterior decesul conducătorului autoturismului şi rănirea gravă a doi pasageri din autoturism, de 36 şi 39 de ani, ambii cetăţeni moldoveni”, a declarat agent şef adjunct Claudia Iuga, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Şoferul autoturismului a decedat la spital.  „La locul accidentului au fost găsite trei victime, bărbaţi, toate în autoturism, dintre care două încarcerate. În urma operaţiunilor efectuate de către echipajul descarcerare, cele două victime încarcerate au fost extrase din maşină şi predate în viaţă către echipajele de prim ajutor pentru a fi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad. A treia persoană, în stare foarte gravă a fost preluată de către echipajul de terapie intensivă şi transportat către Unitatea de Primiri Urgenţe, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, căpitan George Pleşca. Poliţiştii continuă cercetările.

A lovit un autoturism oprit

De asemenea, marţi seară, un alt accident a avut loc în Grădişte, în apropierea magazinului Praktiker. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, marţi, în jurul orelor 18.30, un bărbat de 70 de ani, din Olari, a condus un autoturism pe Calea Zimandului în direcţia Oradea, pe banda 1 de circulaţie, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, care staţiona. În urma impactului, a rezultat rănirea uşoară a pasagerei din autoturism, o femeie în vârstă de 53 de ani, din Olari, care a fost transportată la spital pentru tratament şi investigaţii. Din informaţiile noastre, autoturismul care staţiona pe banda 1, a oprit acolo în urma unui eveniment rutier, însă era semnalizat cu triunghiul reflectorizant.

 

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni