Glad Varga: ,,Aștept opinia publică referitoare la interzicerea cianurilor în minerit și exportul de lemn”

Deputatul liberal, Glad Varga a depus la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor o serie de întrebări legate de interzicerea cianurilor în minerit şi în ce priveşte exportul de masă lemnoasă. „Modelul de dezbatere impus de PSD continuă. Pe ordinea de zi a Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic s-au aflat proiecte de lege importante, cum ar fi cel pentru interzicerea folosirii tehnologiilor bazate pe cianuri în exploatarea minereurilor aurifere  (Pl-x nr. 594/ 2013) și cel pentru interzicerea exportului de masă lemnoasă (Pl-x nr. 835/2015)
Din păcate nu am putut dezbate aceste proiecte deoarece parlamentarii PSD au absentat de la lucrările comisiei, probabil în urma unui ordin venit de la partid. Am depus la Parlament o serie de întrebări adresate Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor pentru a lămuri aspectele sensibile din aceste proiecte de lege. Sper ca răspunsurile pe care le voi primi să ducă la o soluționare în favoarea românilor, iar dezbaterea pe marginea acestor proiecte să favorizeze interesul național, în cazul în care PSD-ul va binevoi să se prezinte la discuțiile din comisii și din plen.
Deoarece îmi doresc transparență în actul decizional, responsabilitate și deschidere către dialog fac apel ONG-urilor, companiilor private si tuturor cetățenilor interesați de aceste pro­iecte de lege, să îmi trimită punctul de vedere pe adresa de e-mail: [email protected]”, a punctat parlamentarul arădean.    (G.C.)

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni