Noul Spital TBC din Grădiște a fost deschis

Bolnavii internați la TBC au fost mutați în sfârșit în noul spital construit în cartierul Grădiște. Inaugurarea clădirii fu­sese amânată în câteva rânduri, pe fondul unor lucrări suplimentare.
Noua construcţie este ridicată pe un teren de aproape un hectar, situat la ieşirea din municipiul Arad, proprietate a Consiliului Judeţean. Suprafaţa pe care se întinde noua secţie este de 4.500 de metri pătraţi. Noul Spital TBC are 120 paturi, din care, 50 pentru pneumologie şi 62 pentru ftiziologie.
La finele anului 2012, Consiliul Județean Arad a semnat contractual de execuție a lucrărilor pentru construcția noului spital. Clădirea în care a funcționat până acum secția TBC este într-o stare jalnică și se află în proprietatea Episcopiei Aradului. Deși condițiile de aici sunt total necorespunzătoare actului medical, Consiliul Județean avea de plătit lunar Episcopiei, o chirie de aproape 3.000 de euro. Demn de menționat că, Episcopia nu a investit în imobil nimic.
Noua unitate ce aparține de Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost cons­trui­tă integral din bugetul administrației județene, fără vreun aport financiar de la nivel central. Valoarea contractului este de 15 milioane de lei.
Spitalul este pus la punct, dar încă se achiziționează noi dotări constând în aparatură medicală. Toate achizițiile sunt în lista de investiții a CJA.