Incendiu puternic la Gemi Center. Un pompier a fost rănit

Un puternic incendiu a izbucnit miercuri spre joi noapte la cunoscutul centru comercial, Gemi Center. Un pompier a fost rănit în timpul misiunii. Intervenţia pompierilor a fost deosebit de dificilă şi a durat câteva ore. Centrul comercial din Arad, cu loc de joacă pentru copii, a fost cuprins de un puternic incendiu, în noaptea de miercuri către joi, acoperişul clădirii prăbuşindu-se peste etajul întâi.

Centrul comercial este amplasat în cartierul Micălaca, iar incendiul a izbucnit în jurul orei 2.30 noaptea. Cinci echipaje cu 19 pompieri militari au ajuns la faţa locului, dar şi o ambulanţă SMURD, pentru că un pompier şi-a rupt un picior în timpul misiunii.

„Echipajul SMURD a fost chemat la faţa locului deoarece unul dintre servanţi, în timpul intervenţiei, a suferit o traumă la unul dintre membrele inferioare”, a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

La etajul întâi al complexului comercial se aflau un loc de joacă, o sală de sport şi un magazin de mobilă, care au fost mistuite de flăcări, iar la parter sunt un hipermarket, o pizzerie şi un alt magazin de mobilă. În scurt timp, acoperişul clădirii, de circa 400 mp, s-a prăbuşit.

Exista pericolul ca incendiul să se extindă la un hotel aflat în apropiere şi la o benzinărie.

Intervenţia a fost extrem de dificilă.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta generalizat şi violent la întreg etajul clădirii şi acoperiş, cu posibilităţi de propagare la hotelul din apropiere. După circa trei ore de intervenţie s-a reuşit limitarea incendiului fără ca acesta să se propage la hotel sau la magazinul de la parterul clădirii. A ars întreg etajul clădirii, cu bunurile din clădire, acoperişul clădirii, care s-a şi prăbuşit după circa 15 minute de la sosirea echipajelor de intervenţie. Intervenţia a fost dificilă din cauza construcţiei din plăci portante, ceea ce a făcut ca rezistenţa la foc a construcţiei să fie foarte mică şi din cauza lipsei surselor de alimentare cu apă, în zona incendiului doar doi hidranţi fiind funcţionali, presiunea scăzută în ambii hidranţi”, a mai declarat George Pleşca.

Joi dimineaţă, pompierii sunt în continaure la faţa locului pentru a supraveghea zona în eventualitatea apariţiei altor pericole. Cauza incendiului urmează să fie stabilită în cursul zilei de joi.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni