Momente unice la Muzeul de Artă: Tripticul lui Feszty a fost readus la lumină

Clipe istorice pentru viața culturală a Aradului, la desfacerea și examinarea tabloului „Înmormântarea lui Hristos”. Totul s-a desfășurat la Complexul Muzeal Arad, pe data de 1 martie.
Tabloul „Înmormântarea lui Hristos” este o lucrare valoroasă din colecția de artă a muzeului arădean. Tabloul nu a mai fost văzut din anii ‘50, când a fost inițial acoperit, iar în 1977 a fost rulat pe un tambur și  retras în depozitul muzeului, având în vedere că trata un subiect religios care nu cadra cu politica partidului-stat.
Expertizarea lucrării s-a făcut cu eforturile Asociației Kölcsey, ale Complexului Muzeal Arad și Consi­liului Județean Arad. Se inten­ționează obținerea de finanțare europeană pentru restaurarea ta­bloului.
„Am constituit o echipă de reputați specialiști restauratori din Ungaria şi România care a examinat pictura și va pune un diagnostic. La prima vedere a fost foarte bine conservat! Suntem extrem de emoționați, este un moment unic în viața muzeului nostru!”, a declarat directorul Complexului Muzeal Arad, dr. Peter Hugel.
Aradul deține tabloul din anul 1913, la inaugurarea Palatului Cultural, fiind și expus.