Accident îngrozitor pe Autostrada Arad-Timişoara cu un mort şi un rănit

Un tragic accident de circulaţie s-a produs miercuri seara, în jurul orei 21.30, pe autostrada A1, pe sensul de mers dinspre Arad spre Timişoara. În accident au fost implicate două autoutilitare şi un TIR. Cele două camionete erau staţionate pe banda de urgenţă, după ce una dintre ele s-a defectat.

Prima camionetă, încărcată cu papuci pentru copii, s-a stricat, iar şoferul a tras pe banda de urgenţă să vadă ce s-a întâmplat. Conducătorul celei de-a doua, cu numere de Ilfov, a oprit să-i dea o mână de ajutor. Pe când se uitau la maşină, şoferii au observat TIR-ul care se apropia cu viteză foarte mare.

Şoferul dubiţei defecte, ieşit pe carosabil, a fost lovit de autotren şi aruncat câţiva metri în aer. A murit pe loc, zdrobit de asfalt. Celălalt a fost rănit, din fericire nu foarte grav. Autotrenul transporta arpagic. În urma impactului, încărcătura s-a împrăştiat în mijlocul drumului, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Traficul pe autostradă, pe sensul de mers dinspre Arad spre Timişoara a fost blocat, iar circulaţia a fost deviată pe Drumul Naţional. Coloana de maşini număra câţiva kilometri. Poliţiştii încearcă să stabilească în ce fel s-a produs nenorocirea. Bărbatul decedat avea 41 de ani. „Un bărbat de 41 de ani, din judeţul Botoşani, în timp ce conducea un autotren pe Autostrada A1 din direcţia Arad spre Timişoara, la km 521, a surprins şi accidentat mortal un bărbat de 41 de ani care, în calitate de pieton se afla pe banda 1, lângă autoutilitara defectă staţionată pe banda de urgenţă. În cauză, a fost înctomit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, ne-a declarat inspector Lorena Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni