Călin Abrudan vrea să-l dea jos pe Falcă, pentru a (re)aduce democrația

Apele nu sunt deloc liniştite la PNL. Chiar atunci, la câteva zile după înfrângere, mai mulţi primari liberali au cerut demisia lui Falcă de la şefia organizaţiei arădene. Timpul a trecut, dar rănile rămân deschise.  Ieri, a avut loc ședința Comitetului Județean Executiv al PNL Arad, în cadrul căreia s-a stabilit data alegerilor filialei județene și membrii comisiei de organizare.
Alegerile organizației municipale vor avea loc în 7 aprilie, urmând ca cele județene să fie organizate în 21 aprilie.
Pentru funcția de președinte al PNL Arad, pe lângă actualul președinte Gheorghe Falcă și-a mai anunțat candidatura primarul orașului Ineu, Călin Abrudan,
acesta fiind unul dintre cei mai vehemenţi contestatari ai actualului lider. Acesta a și susținut, la finele săptămânii trecute o conferinţă de presă, în care a explicat ce anume îl mână în luptă. ,,E prima și ultima dată când vin în fața dumneavostră singur. Este nevoie de un moment zero în filială, în care să fie făcută o analiză serioasă în urma unor alegeri care nu ne-au dus unde ne-am dorit noi să ne ducă, pornind de la locale continuând cu parlamentarele. Pot să încep pornind de la alegerile locale, spunându-vă că am pierdut 12 primari și am câștigat doar doi, şi continunând cu parlamentarele, unde pentru prima dată am fost clasaţi sub PSD la nivel local. Cred că acesta era momentul acela în care cineva trebuia să îşi asume rezultatele şi să şi dea demisia onorabil. Iată că ne trezim astăzi, la început de program pentru conferinţa ju­deţeană de alegeri, cu aceeaşi conducere, cu acelaşi partid slăbit, cu aceiaşi oameni erodaţi în interiorul partidului”, a punctat Călin Abrudan.  Acesta a continuat, spunând că: „Mi-am asumat această candidatură în urma discuţiilor cu mai mulţi colegi, în special primari, şi nu numai. Din păcate, trăim în partid o atmosferă destul de încărcată, o atmosferă în care sunt foarte puţini cei care au curaj să se exprime. Trebuie ca această dictatură în partid să se termine.  Nu s-a respectat niciun criteriu în desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare. Eu sunt unul dintre cei care nu m-am ferit niciodată să le spun lucrurilor pe nume şi sper să fie din ce în ce mai mulţi cei care pot să spună cu subiect şi predicat cum se simt astăzi în ceea ce ar trebui să fie o familie”, a spus Abrudan. „Odată cu lansarea candidaturii mele vreau să fac un apel la unitate în partid. E momentul ca tot ceea ce a fost să se şteargă, dar nu oricum. Să avem o opoziţie serioasă şi constructivă la adresa adversarilor politici, care fac gafă după gafă. Din păcate, noi nu suntem în stare astăzi să spunem decât că noi suntem buni şi ceilalţi sunt răi”, a adăugat Abrudan. Interesant este că pro­punerea de a candida pentru fotoliul de președinte al PNL Arad nu a venit de la vechii liberali, așa cum era de așteptat, ci de la pedeliști. Este și acesta un semnal destul de clar că de Falcă s-au săturat în primul rând cei din cercul său cel mai apropiat. Și e normal, nefiind nimic nou sub soare. Este al doilea ciclu electoral când la Arad, liberalii trebuie să o ia pe drumul… pustiu al opoziției. Iar asta înseamnă să nu ai acces direct la resurse, la butoane, ci să te mulțumești cu ce vine de la centru. Iar oamenii nu prea mai au chef să te urmeze pe drumul în…pustiu. Nu este decât o confirmare a ceea ce noi spuneam de mult: de fapt… regele e gol.