Primăvară teatrală francofonă cu AMIFRAN Arad

Trupa de Teatru Licean Francofon AMIFRAN din Arad este în plină activitate, având în desfăşurare mai multe reprezentații atât în țară cât și în străinătate cu prilejul „Lunii Francofoniei“ sărbătorită, tradițional, în luna martie. Spectacolul care va fi itinerat în această primăvară este realizat, în limba franceză, după textul „Un om de milioane” al actorului și dramaturgului arădean Ioan Peter.
Așadar, la invitația Institutului Francez din România, „Un être sans pair” s-a jucat până acum după următorul program:
-la Teatrul „Colibri“ al Facultății de Teatru din Craiova, în ziua de sâmbătă, 4 martie ora 12,oo;
-la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, în ziua de duminică, 5 martie, ora 11,30;
-la Teatrul „Excelsior“ din București, în ziua de luni, 6 martie, ora 19,00;
Distribuția spectacolului îi cuprinde pe: Cristina Pavel de la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn”, Mara Popa de la „CN „Dimitrie Țichindeal” și Edward Horwath, Andrei Maria, Valentin Sas, Robert Batki, Valentin Maria, toți de la CN „Moise Nicoară”, unităţi şcolare care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Arad.
„Între 15 și 19 martie, atelierul de teatru francofon Amifran, cu efectivul aproape complet, va participa la cea de a 28-a ediție a Festivalului de Teatru Licean Francofon de la Pecs-Ungaria, unde elevii arădeni vor face prezentările celor 13 spectacole înscrise în festival și vor relua spectacolul  «Un être sans pair» de Ioan Peter la Teatrul „Bobita“, în ziua de vineri, 17 martie, ora 14,00. Proiectul face parte din Protocolul de colaborare culturală dintre orașele înfrățite Arad și Pecs.
La invitația Institutului Cultural Român din Viena trupa va mai da o reprezentație cu același spectacol la Teatrul Das Off Teater din Viena, în ziua de luni, 20 martie, ora 19,30, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei.
Turneul teatral francofon al elevilor arădeni este finanțat de Institutul Cultural Francez din România, de Centrul Municipal de Cultură Arad, de Institutul Cultural Român de la Viena, de Asociația Amifran dar și de părinții elevilor participanți. Mai multe amanunte la: “, ne-a declarat prof. Florin Didilescu, creatorul AMIFRAN, sufletul şi mentorul acestei mişcări culturale de nivel internaţional.