A rămas doar cu… suptul de la Sir George

Moartea artistului George Michael a provocat multă suferinţă fanilor săi, dar şi celor care au iubit muzica de calitate, geniul cântăreţului britanic fiind de necontestat. Suferinţa cea mai mare trebuie s-o fi trăit însă iubitul fostului artist, care a avut nevoie de cele mai multe şerveţele, roz, în special la aflarea testamentului. După ce moartea lui George Michael a fost clasificată drept moarte naturală, familia artistului se pregăteşte să îi împartă averea. Estimată la 105 milioane de lire sterline, echivalentul a 120 milioane de euro, moştenirea lui George Michael va ajunge, în mare parte la surorile cântăreţului. Luxoasa reşedinţă londoneză a artistului, în valoare de 12 milioane de euro, va fi moştenită de Melanie. Femeia s-ar fi mutat deja în exclusivista proprietate şi se ocupă de înmormântarea lui George Michael. Restul averii va fi împărţită între sora mai mare şi finii artistului. Astfel, sora artistului, pe nume Melanie, ar fi cea care ar avea de moștenit cea mai mare parte din averea artistului, dată fiind apropierea celor doi. Cum George nu era căsătorit la momentul decesului, și, de fapt, n-a fost căsătorit niciodată și nici nu are copii, atunci Melanie ar fi cea mai îndreptățită să-l moștenească pe artist. Femeia în vârstă de 55 de ani a fost hairstylistul și make-up artistul personal al lui George, în nenumărate turnee mondiale. O altă persoană menționată în testament este cealaltă sora a lui, mai mare, pe nume Yioda. Presa străină spune că George Michael era foarte apropiat de copiii prietenilor lui și de copiii pe care i-a botezat și că există posibilitatea ca artistul să le aibă grija și după moarte. Averea de 200 de milioane de dolari ar putea fi împărțită numeroșilor copii botezați de artist. În schimb, iubitul său, cel care l-a găsit mort în dimineaţa de Crăciun, pare că fost uitat. El nu va primi nimic din moştenire.

Aproape că mă apucă mila de bietul îndrăgostit. Numai în pielea iubiţicului sau iubiţicei, depinde cum i-o fi plăcut, să nu fii. Să înghiţi… atâta şi să nu te alegi cu nimic. Poate doar cu durere în cur. La propriu. E frustrant.

Testamentul lui George Michael mă trimite cu gândul la testamentul unui alt uriaş artist care şi-a împărţit ultima parte a vieţii cu o persoană de acelaşi sex. Este vorba despre Freddie Mercury. La începutul anilor 1970, Mercury avea o relație de lungă durată cu prietena Mary Austin, cu care locuia de mulți ani. Oricum, pe la mijlocul anilor 1970 cântărețul a început o relație cu un producător de la Elektra Records, ceea ce a rezultat finalul relației sale cu Austin. Cei doi rămân însă prieteni de-lungul anilor, iar Mercury adesea a spus despre Austin că a fost singurul prieten adevărat. Într-un interviu din 1985, Mercury a spus despre Austin: „Toate iubirile mele m-au întrebat de ce nu o pot înlocui pe Mary (Austin), dar este pur și simplu imposibil. Singurul prieten pe care îl am este Mary, și nu vreau pe altcineva. Pentru mine, ea a fost precum o nevastă. Pentru mine a fost precum o căsătorie. Credem unul în celălalt, este destul pentru mine. Nu aș putea să mă îndrăgostesc de un barbat așa cum am iubit-o pe Mary.” Mercury a scris multe melodii despre Austin cea mai notabilă fiind „Love Of My Life.“ Prin testament, Mercury i-a lăsat lui Austin jumătate din avere, iar cealaltă jumătate părinților și surorii lui. El i-a mai lăsat bucătarului său 500.000 de lire, 500.000 de lire asistentului, 100.000 de lire șoferului și 500.000 de lire ultimului său iubit, Jim Hutton. Mary Austin a moștenit casa acestuia, unde locuiește acum împreună cu familia sa.

Chiar dacă Freddie a fost mai generos cu iubitul său decât George Michael cu al lui, moştenirea lăsată nu a fost cu nici o liră mai mare decât cea a bucătarului.

Nu consider că e momentul să fac eu acum consideraţii sau să arunc cu convingeri, însă cu certitudine testamentele celor doi stau ca mărturie a faptului că iubirea adevărată, profunzimea sentimentelor, potrivirea perfectă, căsnicia cu adevărat împlinită nu poate exista decât între un bărbat şi o femeie.