Libaneză cu documentul altei persoane, depistată la frontieră

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat într-un tren internațional o femeie, cetăţean libanez, care a încercat să treacă ilegal frontiera folosind un permis de ședere german aparținând altei persoane. În data de 15.03.2016, în jurul orei 05.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, călătorind cu un tren internațional, o femeie care a prezentat la controlul de frontieră un permis de şedere emis de autorităţile germane.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana nu este una şi aceeaşi cu cea din documentul prezentate la control, motiv pentru care a fost condusă la sediul Punctului de Trecere a Frontierei pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că permisul de ședere prezentat la control aparține altei persoane. Documentul era semnalat de către autoritățile germane ca „bun căutat pentru confiscare”, acesta fiind declarat furat/pierdut de titular.

Din cercetări s-a stabilit că femeia este cetăţeanul libanez Fayza B., în vârstă de 49 ani, care a declarat că a achiziţionat documentul de la o persoană a cărei identitate reală nu o cunoaște, contra sumei de 1.000 euro și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania, la fiul său. „În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat comisar-şef de poliţie Laura Beatrice Bondar, ofţer de presă în cadrul I.T.P.F. Oradea.

Glasul Aradului

Portalul aradenilor de pretutindeni