Petre, ca Roșu: „O convocare la 19 ani la Naționala de Tineret spune multe despre valoarea jucătorului”

Știrea săptămânii la UTA a fost convocarea la Naționala de Tine­ret a României a lui Adrian Petre. Golgheterul arădenilor și al ligii secunde (la egalitate cu Hadnagy) de abia a împlinit 19 ani, dar asta nu-l împiedică să joace alături de fotbaliști cu unul sau doi ani mai mari ca el în turneul „tricolorilor” mici în Spania.
Coincidența face ca și antre­norul „Bătrânei Doamne” să fi avut exact vârsta utistului la data primei convocări la tineret.
„A fost și cazul meu pe vremea când selecționer era Sorin Cârțu. Cred că eram cel mai mic, într-o generație cu Stânga, Fili­pescu și alții și se aștepta mult de la mine. Așa și în cazul lui Petre, nu cred că de acum înainte va mai conta vârsta. Din moment ce antrenorul de la Naționala Under 21 l-a urmărit și a decis că merită convocat, înseamnă că știe ce așteptări poate avea de la el. Oricum, o convocare la 19 ani la naționala de tineret spune multe despre valoarea jucătorului. Mai departe Petre trebuie să corespundă cerințelor, să ajute cât de mult poate echipa națională și, peste ceva timp, să facă pasul și spre prima reprezentativă.  M-aș bucura enorm pentru el, dar și pentru alți juniori de la UTA care i-ar putea călca pe urme lui Adi”, a spus Laurențiu Roșu, antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.
Și Ionuț Tănase, fotbalistul care i-a dat pasa decisivă lui Petre la Mioveni îi urează baftă colegului său: „E un mare pas în față această convocare, îi doresc să ajungă și la naționala mare de la tineret. Eu mai am multe de demonstrat până să sper într-o convocare la tineret, dar muncesc zi de zi și încerc să-mi ajut cât de mult pot echipa la jocurile oficiale”.