Muntean și Curtuiuș, apți cu Brașovul? Roșu: „Voi apela mereu la cei mai în formă jucători”

UTA a avut o săptămână trecută perfectă. Meciurile cu Metalul Reșița și CS Mioveni i-au adăugat 6 puncte importante în clasamentul ligii secunde, însă la rând urmează Brașo­vul, o formație ce-și joacă – poate – ultima șansă la promovare.
„Într-adevăr, cred că sunt conștienți și cei de la Brașov că, în cazul în care nu câștigă la Șiria, cam pierd contactul cu plutonul fruntaș. Există destulă presiune atât pe ei, cât și pe noi, dar, cel puțin în ceea ce ne privește, știu că am de-a face cu jucători profesioniști, receptivi la tot ceea ce le cerem să facă. Spre exemplu, multe din greșelile comise la Brăila le-au corectat deja și mai urmează”, a explicat Laurențiu Roșu.
Spre deosebire de deplasarea de la Mioveni, antrenorul utist ar putea avea la dispoziție și doi dintre titularii primei etape a anului. „Sunt șanse ca măcar unul dintre Curtuiuș și Muntean să fie apți, dacă nu ambii. Sunt bine, azi s-au antrenat  normal la Șiria, au și acceptul medicilor să reintre în efort, deci e posibil orice. Au pierdut mai mult de o săptămână, dar vorbim despre doi jucători care au făcut pregătirea de iarnă foarte bine, de la A la Z și vor fi la nivelul fizic al celorlați jucători în cel mai scurt timp. Din păcate, Burlă și Polgar sunt tot accidentați, pe ei nu vom conta nici duminică”, a adăugat fostul inter­- național.
Pe de altă parte, Roșu a confirmat faptul că Barna, Costin, Stahl și Vlad vor juca la UTA II mâine, la Sebiș. În schimb, Copaci, un alt fotbalist care de obicei era trimis la „satelit” nu va fi riscat în Liga III-a. „A fost și el în Spania, a debutat deja la Râmnicu Vâlcea și a făcut-o bine, iar pe postul lui nu-l avem pe Burlă. E una dintre variantele de jucători sub 21 de ani  care poate intra oricând pe teren și nu putem risca o accidentare a sa la Sebiș doar cu două zile înainte de meciul cu Brașovul”, a mai explicat antrenorul „Bătrânei Doamne”.
Rămâne de văzut care dintre Curtuiuș, Muntean sau Copaci ar putea „disloca” o „piesă” din „unsprezecele” câștigător cu Reșița și Mioveni. „Bineînțeles că iau în calcul și maniera în care s-a exprimat echipa în ultimul meci oficial, dar mai degrabă țin cont de aspectele ce apar la antrenamente toată săptămâna. Voi apela mereu la cei mai în formă jucători, care pot da randamentul cel mai bun în momentul respectiv”, a mai mărturisit Roșu.
Probabil, cea mai mare bătălie pentru un loc în primul „unsprezece” cu Brașovul se va da pentru postul de fundaș dreapta, acolo unde Adili pare să-i fi luat puțin fața lui David.